thor ragnarok-loki-closeup

Три нови сериала на Марвел

Един за Локи, един за Алената вещица и един за жени-супергероини.

Изображение с име: Scarlet_Witch_Wanda-Age_Of_UltronDisney работят усилено по своята стрийминг платформа, която ще се бори за вниманието на абонатите редом с Netflix и HBO GO. Част от труда им е насочен към разширяване на марката Марвел с нови сериали!

Ако досега сте смятали, че Локи (Том Хидълстън) и Алената вещица (Елизабет Олсън) заслужават свои собствени истории, където те да са главни герои – честито! Персонажите са първите, които ще получат по един минисериал, посветен изцяло на тях. Очаква се актьорите да са същите, а бюджетът да бъде като за кинофилм. При планирани между 6 и 8 епизода на сериал, това вероятно означава поне по 20 милиона долара на една серия.

Очаква се и други от второстепенните герои на киновселената да получат свое онлайн разклонение, но още не се знае кои ще са следващите. За разлика от досегашните Марвел сериали, които имат съвсем бегли връзки с филмите, тези минисериали ще бъдат пълноценни части от голямото семейство. Изборът на Локи и Алената вещица като първите герои, които да запълнят цял сериал, е очакван – и двамата са обичани персонажи с остра нужда от повече задълбочаване и екранно време. Нещо повече, тук те няма да бъдат засенчвани от Тор или Капитан Америка. Кратки появи на големите супергерои не са изключени, но няма да са основната атракция. Дали сюжетите ще се развиват преди или след „Война без край“ (съответно кой е жив и кой е мъртъв след събитията от филма) не е известно.

Не се знае кога ще бъдат готови тези проекти, но стартът на Дисни платформата се очаква през втората половина на 2019 г. Ако целта е един такъв сериал да е достъпен още за откриването, то няма много време. Вероятно обаче ще почакаме – продукцията едва ли ще бъде пришпорена за такива цели.

Междувременно, телевизията също няма да бъде пренебрегната. ABC разработва сериал за супергероини от пантеона на Марвел. Сценарист ще бъде Алън Хайнберг, който помогна на „Жената чудо“ да стане хит. Разбира се, едва ли Черната вдовица ще бъде главната героиня – по-скоро сериалът ще се фокусира върху по-непознати супергероини, най-вече непоказвани досега такива. Още не знаем обаче кои ще са те. Също така не е известно дали този проект се разработва като заместител на „Агентите от ЩИТ“, които вече продължават на чиста магия след поредния рейтингов спад, или независимо от съдбата на първия Марвелски сериал от настоящата вселена. Впрочем, не е известно и доколко тази продукция ще бъде навързана с филмите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата