Absoliutno zabelejitelna istoriq t

Известен влогър с дебютен роман и на български

Излезе книгата „Абсолютно забележителна история“ от Ханг Грийн и изд. „Егмонт България“.

Изображение с име: Absoliutno zabelejitelna istoriqПознавате ли Ханк Грийн? Той е биохимик, предприемач, музикант, създател на съдържание с образователен характер, продуцент, влогър и писател. Заедно с брат си, автора на международни бестселъри Джон Грийн, поставя началото на YouTube канала VlogBrothers, който има над 3 милиона абонати и стотици милиони гледания. Ханк Грийн е създател и на видеоканалите Crash Course и SciShow. Неговото име стои и зад проекти като VidCon – най-голямата световна конференция за онлайн видеосъръджание – и NerdCon: Stories.

Сега той става известен и като автор на „Абсолютно забележителна история“. От издателството „Егмонт България“ го определят като забавно фентъзи приключение със сюжет от бъдещето и послания към настоящето. „Онлайн културата става все по-отровна“, смята Грийн. Според него губим себе си в анонимността на интернет общуването.

Главната героиня в книгата, Ейприл Мей, съвсем не подозира, че животът ѝ е на път да се преобърне само за една нощ. Прибирайки се от работа около три сутринта, Ейприл Мей се натъква на гигантска скулптура – триметрова статуя на робот трансформър в самурайска броня. Поразена от нейното излъчване и от майсторството на изработката, Ейприл заснема видео със своя приятел Анди, което заедно качват в Ютюб. На следващия ден Ейприл открива, че видеото се е превърнало в суперсензация. Животът й напълно се преобръща… Карлове се появяват в още десетки градове по света, но Ейприл е първата, която ги е заснела. Сега тя трябва да се справи с последствията, които събитието оставя върху целия й живот… И всичко това, докато се опитва да разбере не само какво са Карловете, но и какво искат от нас.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата