bard knigi

Две нови книги от „Бард“ по книжарниците

Търсете „Кратки отговори на големите въпроси“ от Стивън Хокинг и „Пенрик – Магьосникът от Шалион“ от Лоис Макмастър Бюджолд.

Изображение с име: Kratki otgovori na golemite vuprosi

Издателство „Бард“ ни зарадваха с две нови книги, които ще бъдат интересни за нашите читатели. Едната е научна и е последната, написана от Стивън Хокинг, а другата ни връща във фентъзи света на Шалион с шест нови истории в него. Книгите се предлагат както в хартиен, така и в електронен вариант.

Има ли Бог?
Как е започнало всичко?
Можем ли да предсказваме бъдещето?
Има ли друг разумен живот във Вселената?
Ще стане ли изкуственият интелект по-умен от нас?
Възможно ли е пътуването във времето?
Трябва ли да колонизираме космоса?
Какво има в една черна дупка?
Ще оцелеем ли на Земята?
Как оформяме бъдещето?

Широкообхватна, интелектуално стимулираща, страстно обоснована и пропита с характерното му чувство за хумор, „Кратки отговори на големите въпроси“, последната книга от един от най-големите умове в историята, е личен поглед към предизвикателствата, пред които сме изправени като раса и накъде вървим като планета.

 

Изображение с име: Penrik magiosnikyt ot shalionНа път към годежа си младият лорд Пенрик попада на необичайна гледка – възрастна жена е паднала от коня си и лежи на земята в безпомощно състояние. Притекъл се на помощ, Пенрик открива, че дамата е свещена от храма, заклета на Копелето, един от петимата богове в неговия свят. С последния си дъх свещената прехвърля в Пен демона си и всички тайнствени сили, които вървят в комплект с него. От този миг животът на Пенрик се променя необратимо – младежът поема по пътя на магьосничеството с всички съпровождащи това рискове. Път, който ще го срещне с интересни хора (не на последно място със собствения му демон на хаоса с все дузината му предишни ездачки), неразрешими загадки, далечни страни, опасни мисии, политически интриги, а накрая – и с любовта.

Действието на шестте разказа за младия магьосник се развива в света на петимата богове, познат ни от трилогията на Бюджолд за Шалион. Всяка история разказва драматичен епизод от живота на Пенрик, наситен с действие и обрати, от онези разкази, които се помнят дълго, а младият магьосник е поредният оригинален герой на Бюджолд, когото читателите да обикнат.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата