high-life-2018-01

А24 с нов драматичен хорър, този път в космоса

Трейлър за филма High Life с Робърт Патинсън в главната роля.

Филмите на А24 още не получават широко киноразпространение в България, но със сигурност се забелязват от киноманите дори у нас. Миналата година Hereditary и Upgrade ни изненадаха почти по едно и също време, тази година магията може би ще бъде повторена с High Life. Както винаги, студиото вече е прожектирало филма по определени фестивали и е събрало най-доброто от отзивите на критиката, за да промотира с тях. Трейлърът пък е в стила на „Наследствено“, само че вместо цъкане с език имаме бебешкото „дада“. Но стига неясни уводи, вижте трейлъра сами:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът: Група престъпници са изпратени на мисия да намерят алтернативен източник на енергия в космоса. Монте, един от тях, преди е имал дъщеря, чрез изкуствено осеменяване против волята му, но към края на пътешествието вече започва да я обича.

Режисьорът, известната в европейските арт среди французойка Клер Дени, е измислила филма още преди 15 години, но го е реализирала чак сега. Първоначално е трябвало Филип Сиймур Хофман да изиграе главната роля, но след смъртта му Дени е започнала търсене на нови актьори. Не е искала Робърт Патинсън, защото той е твърде млад, но неговото желание да влезе в образа е било толкова голямо, че накрая тя е склонила да пречупи образа, за да му пасне.

Критиците като цяло харесват филма и се радват на това, че е нестандартен и повдига много теми за размисъл.

Премиерата на High Life в САЩ ще бъде на 12 април. Във Франция пък вече е бил показан още миналата година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата