Sianka i kokali

Правят сериал по „Сянка и кост“ на Лий Бардуго

Netflix са поръчали 8 епизода.

Изображение с име: Sianka i kost c
Корицата на първата книга от поредицата.

Хитовата фентъзи поредица „Сянка и кост“ на Лий Бардуго и изд. „Егмонт България“ е следващата, която ще бъде адаптирана за сериал. Инвеститорът е Netflix, като стрийминг платформата направо е поръчала 8 епизода за първи сезон.

Сериалът ще включва всички книги от света на Гриша (вдъхновен от руската митология), включително дуалогията Six of Crows и Crooked Kingdom, а също и до предстоящата книга King of Scars – тези три засега не са издавани в България, но особено „Шестица врани“ ще бъде важна за сериала и една от основите на първи сезон. Събитията в нея се развиват две години след тези от „Падение и подем“, завършека на оригиналната трилогия.

В поредицата става дума за хора, наречени Гриша, които имат различни способности, категоризирани в три вида. Главната героиня се казва Алина и открива, че разполага с нова уникална сила. Тя се оказва в центъра на събития, които могат да решат съдбата на света й (ревю на първата книга можете да прочетете тук, а на втората, „Престол и щурм“ – тук). Ще бъде интересно да видим как са съчетани първата и четвъртата книга, които ще са основното вдъхновение за историята, при положение че те са доста различни и се развиват в драстично променени светове.

Главен сценарист ще бъде Ерик Хайсерър („Кутия за птици“), като продуцентът на „Странни неща“ Шон Леви също е в екипа. Самата Лий Бардуго ще бъде изпълнителен продуцент, което значи, че ще има известен творчески контрол върху крайния продукт. Добре, че се вредихме да й вземем интервю, докато още беше възможно. По онова време се очакваше филм, но явно нещата са се развили в по-благоприятна за феновете посока.

Тъй като епизодите са официално поръчани, можем да очакваме те да бъдат заснети тази година и да излязат през следващата, стига всичко да бъде наред. Стискаме палци!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата