dora the explorer

Дора изследователката продължава с приключенията

Трейлър за филма „Дора и изгубения град на златото“.

Преди време излезе новината, че Майкъл Бей ще режисира филм за Дора изследователката. За щастие, тази идея пропадна, но все пак популярният детски образ ще намери своето място в киното. Филмът обаче няма да е нов, а продължение на сериала „Дора изследователката“ на Nickelodeon. В което Дора е пораснала до късните си тийн-години. И трейлърът вече е готов:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Анимационният сериал Dora the Explorer издържа цели 14 години, а предстоящият филм ще го продължи с живи актьори. В главната роля е Изабела Монър, която имаше роля в „Трансформърс: Последният рицар“, а нейните родители са Майкъл Пеня и (необяснимо погрознялата) Ева Лонгория.

Мотото на филма е „Изследването не е игра“, но трейлърът си го показва като игра, и то детска. В което, разбира се, няма нищо лошо – децата имат нужда от такива филми. Монър е сравнително популярна сред тази публика, поне в САЩ – на наградите Kids’ Choice беше избрана за актриса на лятото, а през 2015 пусна и първия си албум, който се продаде доста успешно. Може да ви е позната и от Sicario: Day of the Soldado, а в недалечно бъдеще по Netflix ще излезе и филмът й Let it Snow с Кирнан Шипка („Смразяващите приключения на Сабрина“). Реакциите към трейлъра не са особено обнадеждаващи (2:1 харесвания към нехаресвания), но все пак порасналите не бива да забравят, че не всичко се прави за тях.

Премиерата на „Дора и изгубения град на златото“ ще бъде на 2 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата