Print

Премиера на „По пътя към…“

На 11 май, събота, от 11 до 13 часа в сектор „Детска литература“ на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютния сборник на Георги Атанасов „По пътя към…“

Изображение с име: PrintНа 11 май, събота, от 11 до 13 часа в сектор „Детска литература“ на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютния сборник на Георги Атанасов „По пътя към…“. Гостите на премиерата ще имат възможност да си закупят книгата с отстъпка – на Приятелска цена, както и с автограф от автора. Подбрани откъси ще бъдат прочетени по роли от Лъчезар Енчев, Мирослав Моравски, Цвета Колева и самия Георги Атанасов.

Сборникът „По пътя към…“ съдържа 17 кратки разказа, предимно от сферата на фантастиката, и изследва връзките между света, човека и Бога. През призмата на необикновеното и приказното авторът засяга актуални теми като консуматорското общество и научния прогрес, вечните философски въпроси за сътворението на света и смисъла на живота, и чисто човешки отношения: любов и завист, грешка и прошка.

Книгата се разпространява както в хартиен формат, с 11 черно-бели илюстрации от Любомира Стоянова – Мел, така и в електронен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.

Колко е дълъг пътят на един разказ от въображението на автора до сърцата на читателите? Дали е прав или криволичещ, изпълнен с кръстопъти и разклони? Дали понякога не се оказва лабиринт… или задънена улица?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата