gretel-and-hansel-poster-art

Хорър приказка

Трейлър за филма „Гретел и Хензел“.

София Лилис (Бевърли от „ТО“) е младата звезда на новия хорър „Гретел и Хензел“. Както си личи от заглавието, това ще бъде нова интерпретация на познатата приказка. Но елементите на ужаси в нея ще бъдат много повече, отколкото сме свикнали. Размяната на имената на сестричето и братчето пък подсказва, че именно Гретел ще е главната героиня, от чиято гледна точка ще се развива действието. Като за евтинджос-хорър, трейлърът е учудващо добре направен (навява асоциации с Hereditary и The VVitch откъм озвучаване) – вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът е пуснат в САЩ тази седмица, за да се прожектира преди „ТО: Втора част“, където Лилис отново се появява за кратко. Интересна подробност е, че вещицата се играе от Алис Крайг, която познаваме като Борг-кралицата от „Стар Трек: Първи контакт“. Злата жена не живее в къща от захар, но пък изкушава гладуващите деца с деликатеси, за да ги примами в капана си.

У нас филмът може би няма да мине по кината, но все пак почитателите на ужасите сигурно ще намерят начин да го гледат. Премиерата в САЩ е на 31 януари 2020.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата