8 коментара
star trek picard

Бъдещето на Пикард и „Стар Трек“

Star Trek: Picard вече има поръчан втори сезон, а Алекс Кърцман готви два нови „Стар Трек“ сериала.

Изображение с име: jean luc picard 10Днес излезе първият епизод на новия сериал „Стар Трек: Пикард“, който продължава историята на един от най-великите космически капитани в историята на фантастиката. Отзивите за пилотната серия са доста добри и надеждите са нивото да се запази през целия сезон. Вероятно след края му ще видим и трети сезон на „Стар Трек: Дискавъри“.

Междувременно обаче, CBS All Access, стрийминг-платформата, която държи правата и продуцира сериалите, не спи. Нейният бизнес така или иначе се гради почти изцяло върху „Стар Трек“, така че тя тепърва ще развива франчайза. В тази насока има две добри новини за феновете.

Първата е, че Star Trek: Picard вече е подновен за втори сезон. Това е станало преди повече от седмица, като Патрик Стюарт е разпространил благата вест. Малко са продукциите, които получават поръчка още преди да е излязъл и един епизод от тях, но това разклонение се присъединява към краткия списък. Главният сценарист Акива Голдсмит пък наскоро обеща, че „Стар Трек: Пикард“ няма да е просто продължение на „Следващото поколение“, а стойностна творба, достойна сама по себе си. Надяваме се да е прав и кредитът на доверие, който той получава от фенове и продуценти, да е оправдан.

Алекс Кърцман пък носи другата добра новина. Човекът, избран за ръководител на целия франчайз, е обявил, че се разработват два нови сериала във вселената на „Стар Трек“. Вече знаем, че освен „Дискавъри“ и „Пикард“ в недалечно бъдеще ще имаме трето съвременно разклонение с живи актьори – „Отдел 31“. Главна героиня в него ще бъде Филипа Джорджу, героинята на Мишел Йо. Освен нея обаче явно ще чакаме и още два сериала, за които досега не е казвано нищо. За съжаление, тъй като проектите са в много ранен етап на развитие, не е пусната информация за концепциите им, но вселената е достатъчно богата, за да предложи неограничен набор от възможности.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата