Бъдещето на Пикард и „Стар Трек“

Star Trek: Picard вече има поръчан втори сезон, а Алекс Кърцман готви два нови „Стар Трек“ сериала.

Днес излезе първият епизод на новия сериал „Стар Трек: Пикард“, който продължава историята на един от най-великите космически капитани в историята на фантастиката. Отзивите за пилотната серия са доста добри и надеждите са нивото да се запази през целия сезон. Вероятно след края му ще видим и трети сезон на „Стар Трек: Дискавъри“.

Междувременно обаче, CBS All Access, стрийминг-платформата, която държи правата и продуцира сериалите, не спи. Нейният бизнес така или иначе се гради почти изцяло върху „Стар Трек“, така че тя тепърва ще развива франчайза. В тази насока има две добри новини за феновете.

Първата е, че Star Trek: Picard вече е подновен за втори сезон. Това е станало преди повече от седмица, като Патрик Стюарт е разпространил благата вест. Малко са продукциите, които получават поръчка още преди да е излязъл и един епизод от тях, но това разклонение се присъединява към краткия списък. Главният сценарист Акива Голдсмит пък наскоро обеща, че „Стар Трек: Пикард“ няма да е просто продължение на „Следващото поколение“, а стойностна творба, достойна сама по себе си. Надяваме се да е прав и кредитът на доверие, който той получава от фенове и продуценти, да е оправдан.

Алекс Кърцман пък носи другата добра новина. Човекът, избран за ръководител на целия франчайз, е обявил, че се разработват два нови сериала във вселената на „Стар Трек“. Вече знаем, че освен „Дискавъри“ и „Пикард“ в недалечно бъдеще ще имаме трето съвременно разклонение с живи актьори – „Отдел 31“. Главна героиня в него ще бъде Филипа Джорджу, героинята на Мишел Йо. Освен нея обаче явно ще чакаме и още два сериала, за които досега не е казвано нищо. За съжаление, тъй като проектите са в много ранен етап на развитие, не е пусната информация за концепциите им, но вселената е достатъчно богата, за да предложи неограничен набор от възможности.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

рин Истината е, че има доста скучни епизоди, които вървят тегаво.

Деспа Трябва. И вече са 🙂

Деспа

Star Trek: Picard и The Dead Lands не трябва ли да са в календара?

рин

Шегуваш ли се @Петре…

По-добре си ги завърши. За какво ти е да четеш, последната книга, като не си прочел почти нищо от историята….

Петър Атанасов

Аз мога ли да го гледам, при положение че още не съм свършил ТНГ (на седми сезон съм) и не съм започвал Вояджър? Ще се спойлна ли за някой голям обрат?

Изгледах серията.
Останах страшно приятно изненадан!
Направили са го много добре.
Нямам думи. Цялата история е супер!
Боят на стълбището беше мн. добър!!!

Петя Ивайлова

А! Всъщност премиерата ми хареса 🙂 Обичам роботи, Дейта ми беше любим персонаж, така че ако продължат в този дух, този сериал ще ми допадне много повече от Дискавъри.

Петя Ивайлова

Нямам добро предчувствие за този сериал, но ще го гледам.

Monevwww
Monevwww

https://m.imdb.com/title/tt9184820/
Това нали също е част от франчайза.. Нищо, че е анимация.