6 коментара
westworld-season-3-poster-social

Westworld подновен за четвърти сезон

Долорес, събуди се отново!

Изображение с име: WestworldОще преди премиерата на „Западен свят“, HBO имаха големи надежди за своя сериал. Говореше се, че са предвидени пет сезона още тогава. Първи сезон наистина се оказа хит, макар и мнозина да не разбраха съвсем всичко, което се случи. Втори сезон обаче прекали със сложностите в сюжета и именно тогава мнозина се отказаха, макар самият сезон да не е много по-лош от първи. Трети сезон реши да поеме в нова посока, като сюжетът значително се опрости, много от героите останаха в миналото, а сетингът и атмосферата тотално се промениха. Рейтингите обаче продължават да падат, като първият епизод на трети сезон е гледан от 57% по-малко зрители спрямо първи епизод на втори сезон. Разбира се, това са само данни за телевизионната гледаемост, изключваща абонатите на HBO GO, където за простолюдието е по-неясно как вървят нещата. Със сигурност карантината сега е помогнала на повече хора да намерят време и да дадат нов шанс на сериала, както и да наваксат с епизодите му досега, което е вдигнало гледаемостта, поне онлайн.

Затова и новината все пак не беше сигурна, но е добре дошла като успокоение сега – HBO са поръчали четвърти сезон на Westworld, който вероятно ще дойде най-рано края на 2021 г., а по-вероятно през 2022.

Подновяването е добре дошло и от сюжетна гледна точка. Трети сезон има само осем епизода и вече шест от тях са излъчени. Те се усещат като голям увод за финалния голям конфликт между Долорес и оцелелите хостове и Серак – бизнесменът, който практически владее целия свят покрай своето изобретение за предвиждане на почти всички събития преди да са се случили. Не е ясно на чия страна ще застане Мейв, която има предостатъчно основания да мрази и двете, но засега е по-скоро при Серак. При Уилям пък нещата са още по-трудни за прогнозиране – неговата сюжетна линия в момента стои по-скоро отделена от останалите и не е ясно какъв ще бъде смисълът от нея. При такъв широкомащабен увод, голямата война едва ли ще се разрази и завърши в оставащите два епизода, така че е добре да има четвърти сезон, в който да я видим цялата. Нещо повече, светът извън увеселителния парк също е доста интересен и заслужава да бъде изследван по-детайлно.

Предстои да видим какво са ни замислили Джонатан Нолан и Лиса Джой за бъдещето, както и дали надеждите ще се оправдаят. Трети сезон до момента не е перфектен, но показва доста потенциал. Първите два засега си остават по-скоро спомен от миналото, все едно един различен сериал, от който сегашният сезон е разклонение. Да видим накъде ще ни отведе бъдещето в края на трети и предстоящия четвърти сезон на „Западен свят“!

За завършек на статията – промо за следващия епизод, в който явно ще видим истината за Кейлъб.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата