6 коментара
westworld-season-3-poster-social

Westworld подновен за четвърти сезон

Долорес, събуди се отново!

Още преди премиерата на „Западен свят“, HBO имаха големи надежди за своя сериал. Говореше се, че са предвидени пет сезона още тогава. Първи сезон наистина се оказа хит, макар и мнозина да не разбраха съвсем всичко, което се случи. Втори сезон обаче прекали със сложностите в сюжета и именно тогава мнозина се отказаха, макар самият сезон да не е много по-лош от първи. Трети сезон реши да поеме в нова посока, като сюжетът значително се опрости, много от героите останаха в миналото, а сетингът и атмосферата тотално се промениха. Рейтингите обаче продължават да падат, като първият епизод на трети сезон е гледан от 57% по-малко зрители спрямо първи епизод на втори сезон. Разбира се, това са само данни за телевизионната гледаемост, изключваща абонатите на HBO GO, където за простолюдието е по-неясно как вървят нещата. Със сигурност карантината сега е помогнала на повече хора да намерят време и да дадат нов шанс на сериала, както и да наваксат с епизодите му досега, което е вдигнало гледаемостта, поне онлайн.

Затова и новината все пак не беше сигурна, но е добре дошла като успокоение сега – HBO са поръчали четвърти сезон на Westworld, който вероятно ще дойде най-рано края на 2021 г., а по-вероятно през 2022.

Подновяването е добре дошло и от сюжетна гледна точка. Трети сезон има само осем епизода и вече шест от тях са излъчени. Те се усещат като голям увод за финалния голям конфликт между Долорес и оцелелите хостове и Серак – бизнесменът, който практически владее целия свят покрай своето изобретение за предвиждане на почти всички събития преди да са се случили. Не е ясно на чия страна ще застане Мейв, която има предостатъчно основания да мрази и двете, но засега е по-скоро при Серак. При Уилям пък нещата са още по-трудни за прогнозиране – неговата сюжетна линия в момента стои по-скоро отделена от останалите и не е ясно какъв ще бъде смисълът от нея. При такъв широкомащабен увод, голямата война едва ли ще се разрази и завърши в оставащите два епизода, така че е добре да има четвърти сезон, в който да я видим цялата. Нещо повече, светът извън увеселителния парк също е доста интересен и заслужава да бъде изследван по-детайлно.

Предстои да видим какво са ни замислили Джонатан Нолан и Лиса Джой за бъдещето, както и дали надеждите ще се оправдаят. Трети сезон до момента не е перфектен, но показва доста потенциал. Първите два засега си остават по-скоро спомен от миналото, все едно един различен сериал, от който сегашният сезон е разклонение. Да видим накъде ще ни отведе бъдещето в края на трети и предстоящия четвърти сезон на „Западен свят“!

За завършек на статията – промо за следващия епизод, в който явно ще видим истината за Кейлъб.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата