amazon1

Орландо Блум работи по нов сериал, базиран на „Принцесата и граховото зърно“

Проектът е на Амазон и се нарича The Cleaners

Проектът за сериал на Амазон все още е в ранна фаза, но от сега изглежда обещаващо.

Изображение с име: MMP-CRNY_BackToBack
Орландо Блум има опит с работата по проекти на Амазон.

Сериалът ще се казва „The Cleaners“ или „Чистачите“; действието ще се развива в близкото бъдеще, в което става ясно, че неодушевените предмети притежават свойството да задържат спомени и емоции на хората, които са ги ползвали, а някои хора умеят да ги освобождават, когато докоснат съответния предмет. Създадена е нова професия – чистачи – т.е. специалисти, които почистват емоционалното бреме от предметите. Млад мъж наследява семейния бизнес (състоящ се именно в това „почистване“) и получава мистериозна поръчка.

Сюжетът е основан на разказ, написан от Кен Лиу, който е част от негова поредица, наречена „Faraway“. Историите в поредицата дават нов прочит на класическите вълшебни приказки, като конкретно „Чистачите“ е базиран на „Принцесата и граховото зърно“. Премиерата на разказите ще се осъществи на 15-ти декември на сайта Амазон, като сериалът все още е на много ранен етап от разработването си и не се знае кога ще можем да го гледаме.

Изпълнителен продуцент на сериала е Орландо Блум, който вече има опит с работата по сериали, както като продуцент, така и като актьор. Той ще  си сътрудничи с автора на разказите Кен Лиу и Доминик Орландо (един от създателите на „ОА“).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата