5 коментара
space force

Umbrella Academy и Space Force – подновени, а The Outsider и The Order – спрени

„Чадърената академия“ и „Космически сили“ са подновени съответно за трети и втори сезон, а „Чужденецът“ и „Орденът“ няма да имат повече епизоди.

Две добри и две лоши новини на сериаловия фронт.

Изображение с име: the outsiderЗапочваме с най-шокиращата новина – след като лично Стивън Кинг обяви, че сериалът по неговия роман „Чужденецът“ е подновен за втори сезон, сега HBO обявиха, че всъщност няма да продуцират нови епизоди. Това решение идва на фона на добра гледаемост, позитивни ревюта и написани сценарии за няколко епизода от следващ сезон. Дори се води, че сериалът има най-голям прираст на зрителите между първия и последния епизод в историята на HBO. Причината за спирането е неясна, но вероятно се дължи на уговорката между телевизията и екипа на The Outsider – че той ще бъде минисериал. HBO изобщо не са очаквали такъв успех и не са планирали подновяване за втори сезон, съответно в бюджета за следващата година няма как да се вмести още една продукция. А това, че екипът на сериала е решил, че ще има подновяване на база на успеха, си е било тяхна заблуда. Сега те търсят нов дом за продукцията си, като има шанс и да намерят такъв. Той обаче няма да е при HBO.

Другата неприятна новина е за феновете на „Орденът“ – Netflix са решили да не поръчват трети сезон. По принцип, стрийминг платформата обикновено спира сериалите си или след първи, или след трети сезон, така че подобно решение означава само едно – сериозен спад на интереса към сериала между първи и втори сезон. Официални данни обаче, разбира се, няма. Създателят на The Order, Денис Хийтън, обяви новината в серия от туитове, като се извини, че му е отнело толкова дълго. Втори сезон беше пуснат още през юни и от Netflix явно отдавна са го уведомили за решението си, но човекът е имал нужда от време, за да сподели новината със света.

Изображение с име: the umbrella academyМинаваме към хубавите новини. „Чадърената академия“ (или ако предпочитате – „Академия Ъмбрела“) имаше голям успех в първи сезон, който, според данните на Nielsen, се е мултиплицирал за втори сезон. Изследванията на фирмата твърдят, че Umbrella Academy е бил най-стриймваният сериал в САЩ през август. Вярно, от 31 юли досега мина доста време и платформата можеше да поднови сериала по-рано, но по-добре късно, отколкото никога, а и не е като да сме били особено притеснени Новият сезон отново ще е с 10 епизода, а екипът и актьорският състав се запазват. Снимките ще се проведат в началото на 2021 година, което вероятно означава, че премиерата ще е в края на годината или чак през 2022.

Поздравяваме и почитателите на „Космически сили“, макар и с лека изненада. Този сериал също е подновен за втори сезон, макар по трейлър да не изглеждаше особено вдъхновяващ. Първи сезон излезе през май месец и се оказва, че е привлякъл доста интерес, макар и критиците да не са впечатлени от него. Разбира се, тогава все още половината свят беше в тотална карантина, така че всички сериали бяха много по-гледани. Успехът обаче не е пълен, защото подновяването идва на определена цена – нови сценаристи влизат в екипа, които ще направят „креативно преосмисляне“ на сериала. Сменя се и локацията на снимките, така че втори сезон със сигурност ще бъде много по-различен от първи. Актьорите обаче ще се завърнат в ролите си, като новите снимки на Space Forceще се проведат през неназован период от 2021 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата