1 коментар
space force

Брадвата е играла – 5 спрени сериала на CW и Netflix

Batwoman, Legends of Tomorrow, Space Force, Raising Dion, Archive 81 не преживяват годината.

Изображение с име: legendsoftomorrowconstantine-160899Бяха времена, в които DC-вселената на „Стрелата“ по американската кабеларка The CW беше тотален хит. Един куп супергеройски сериали в обща вселена оформяха половината продукции на телевизията и носеха нов епизод всяка божа вечер. Тези времена обаче отминаха. И сега още два от сериалите в Arrowverse си заминават – „Легендите на утрешния ден“ и „Батуоман“. Още по-страшното е, че и двата сериала са спрени преждевременно и няма да бъдат завършени, което е доста нетипично за тази продуктова линия.

Една от причините за необичайно строгото поведение на CW са нейните финансови проблеми. Оказва се, че сериалите й почти никога не са били на печалба и сега телевизията си търси купувач. Както „Легендите“, така и „Батуоман“ изчакаха доста дълго докато научат съдбата си. Вероятно телевизията е изчаквала нови рекламодатели и потенциални купувачи до последния момент или просто е отлагала максимално момента, в който да разочарова редовните си зрители.

За феновете на Legends of Tomorrow новината е най-неприятна, тъй като сериалът е вторият най-дълголетен от продължаващите в момента. Нещо повече, имаше планове за осми сезон, в който Бустър Голд да бъде главен герой, а последният епизод от съкратения седми сезон завърши с широко отворен край. Отрядът беше арестуван от Времевата полиция и сега никога няма да разберем как ще завърши историята им. Евентуално можем само да стискаме палци да се появят в някое пресичане на оставащите сериали, където да ги видим за кратко и да ни бъде показан техният край. Въпреки че подобни епични пресичания може би никога повече няма да се случват. Кейти Лотз казва по въпроса „Тъжна съм, ще ми липсва много. Ще ми липсват невероятните ни актьорски състав и екип. Но същевременно осъзнавам колко голям късмет имах да играя Сара Ланс толкова дълго“.

Изображение с име: batwomanЗа Batwoman спирането не е толкова шокиращо, предвид че сериалът си беше мъртвороден, а в последствие имаше излишни драми със смяната на главната актриса. Там има и допълнително предимство – финалът на трети сезон като цяло завърши основната история, само си остави отворени вратички и тийзна нов злодей за следващи епизоди, но нищо прекалено. Засега продължава да е неясна съдбата и на „Наоми“ – новата супергероиня, която започна своята история тази година. Тя още не е излъчила и финала си – той предстои на 10 май.

Напускаме вселената на „Стрелата“ за скръбните вести на друг фронт – Netflix. Там имаме спирания за Space Force, Raising Dion и Archive 81.

Изображение с име: raising dion„Космически сили“ направиха популярен първи сезон предимно по стечение на обстоятелствата – когато се оказа, че са патентовали името си малко преди тогавашният президент Тръмп да опита да го използва за създаване на реални космически сили като отделни от военновъздушните. Втори сезон обаче не се зарадва нито на висок зрителски интерес, нито на одобрение от критиците. Сериалът така и не е успял да влезе в нито един дневен топ 5.

При „Да отглеждаш Дион“, в който се разправя за майка, отглеждаща дете със суперсили, също няма голяма изненада. Сериалът така и не успя да пробие, въпреки че все пак преживя първи сезон. Наличието на втори си остана изненада и е напълно логично да няма трети. Все пак той обаче може да се похвали със стабилна гледаемост (нисък спад на зрителския интерес между първи и втори сезон, който е рядкост), но пък може да се оплаче от отворен финал, в който сценаристите явно са били доста уверени в потенциала за подновяване.

Archive 81 пък изобщо не доживява втори сезон, той е спрян още след първия си опит. Той успя да се задържи доста време в топ 10 и дори остана на първо място няколко дни. Това обаче явно не е било достатъчно. Netflix не са обявили официална причина за спирането, но явно техните вътрешни данни за гледаемостта не са отговаряли на очакванията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата