javicia leslie

Кейт Кейн е изчезнала, но не е мъртва в „Батуоман“

Трейлърът за втори сезон показва новата жена-прилеп.

Продукцията на „Батуоман“, поредния сериал от вселената на „Стрелата“ (DC и CW), не минава без проблеми. Въпреки че мнозина не го харесват заради фокуса върху социалната справедливост и политкоректността, той е доста гледан. Хейтът и травмите по време на снимки обаче са повлияли на актрисата в главната роля, Руби Роуз, която взе решение да напусне. Продуцентите бързо намериха друга актриса, която да облече черните маска и пелерина, дори вече са готови с трейлър за втори сезон.

https://www.youtube.com/watch?v=4EklKyqFPNo

Както се вижда от клипа, сценаристите са решили не просто да заменят актрисата за персонажа, а да създадат нов такъв. Кейт Кейн е изчезнала безследно, може би дори е мъртва, и „новото момиче“, Раян Уайлдър ще трябва да поеме грижата за Готъм. Раян е доста различна от Кейн – по-брутална е, но и по-открита и обичаща да се шегува.

Решението на сценаристите е добро, защото показва уважение към постигнатото през първи сезон и оставя вратичка за Руби Роуз да се завърне в ролята си поне за един-два епизода в бъдеще. За съжаление на феновете обаче, то няма да спаси сериала от хейт, което се вижда и от съотношението харесвания/нехаресвания на клипа в ютюб.

Новата актриса се казва Джависия Лесли. Тя е родена в Германия, но още като дете се мести в САЩ. Няма много роли зад гърба си, но все пак има запомнящи се изпълнения – тя играе Али в God Friended Me и има няколко главни роли извън фантастиката.

Интересното е, че нейният персонаж не е от комиксите, а е създаден специално за сериала – смело решение, което обаче отчуждава върлите комикс фенове, които досега са гледали сериала само заради любовта си към първоизточника на историята..

Премиерата на втори сезон е на 17 януари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата