black mirror s6

Шести сезон на Black Mirror е по-близо, отколкото си мислим

Тийзър за новите епизоди на „Черно огледало“.

Последно имахме нов сезон на Black Mirror през 2019 година. Тогава ни се отпуснаха само 3 епизода и, ако трябва да ги вкараме в нашата класация, едва ли ще заемат много високи места.

Дълго време за шести сезон изобщо не се говореше. Неотдавна се дочу нещо за подготовка на такъв, но бяхме с впечатление, че премиерата е далеч.

Netflix днес пуснаха тийзър, според който новите епизоди са на по-малко от два месеца разстояние! Те ще излязат през юни, а в тях ще имаме гостуващи звезди като Арън Пол и Салма Хайек, а така също и Бен Барнс, Джош Хартнет, Кейт Мара, Роб Дилейни, Зази Бийтс и др.! Имаме дори сюжет на космически кораб!

Бутон за зареждане на YouTube видео

През последните години Чарли Брукър, за когото отдавна е ясно, че може да прави каквото му душа иска, се беше отдал на далеч по-забавни продукции от „Черно огледало“, макар и пак по-философски от нормалното за телевизията. Неговата сатирична поредица Wipe стана емблематична с образа на Филомина Кънк, която пък оглави два псевдодокументални сериала – Cunk on Britain, а миналата година и Cunk on Earth, като последният стана доста популярен и също е достъпен за гледане по Netflix. Желанието на Брукър да се занимае с нещо по-лековато стана видно в четвърти и пети сезон на Black Mirror, в чиито епизоди си личеше стремежа му да разнообрази тежките мрачни сюжети. Изглежда, че с Филомина Кънк той си е начесал крастата и сега е готов да се завърне към сериала, който го направи световно известен.

Досега епизодите на Black Mirror винаги са били антологични (с миниатюрни препратки тук-таме), но Брукър е разкрил, че тази година ще наруши правилото си. Подозираме, че става дума именно за космическия епизод. Корабът, из който се разхожда с ужасена физиономия Арън Пол, наподобява USS Callister от Стартрекоподобния епизод, а самият Арън Пол участваше в него с гласа си – на Gamer691. Освен ако не грешим, изглежда, че сега героят му ще се покаже и тялом в продължение на любимата ни серия. ОБНОВЛЕНИЕ СЛЕД ИЗЛИЗАНЕ НА СЕЗОНА: Явно сме грешили 🙂

Чакаме с нетърпение Black Mirror по някое време през юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата