3 коментара
the-walking-dead-zombie-cast-wallpaper

AMC подготвя разклонение на „Живите мъртви“

Нов сериал за зомбокалипсиса ще видим през 2015 г.

Сериалите-разклонения определено не са нещо ново, особено в нашия жанр. „Стар Трек“, „Вавилон 5“, „Старгейт“, „Доктор кой“… всички те са разширили вселените си с разклонения, често не по-малко интересни от самите тях. Е, крайно време беше и „Живите мъртви“ да се присъедини към микса!

Телевизията, която прави сериала, AMC, е обявила, че е започнала работа по разклонение на The Walking Dead, което да започне да се излъчва през 2015 г. То няма да включва герои или сюжети от родителя си, но ще се развива в същата превзета от зомбита мрачна вселена. Изпълнителни продуценти ще са Робърт Киркман, Гейл Ан Хърд и Дейвид Албърт, които работят и по „Живите мъртви“ (Робърт Киркман е автор и на комиксите, от които всичко тръгва).

„След 10 години писане на комикси и толкова близо до началото на четвърия и, по мое мнение, най-добрия сезон на сериала, не мога да не съм развълнуван от възможността да създам изцяло нов ъгъл от вселената на „Живите мъртви“, казва Киркман. „Възможността да направя сериал, който не е зависим от комикса и е наистина нов, определено много ме вдъхновява.“

Независимо дали в случая става наистина дума за „разширяване на вселената“ или за „прибиране на още пари“, успехът на The Walking Dead показва неоспорим потенциал за още нещо. Повечето фенове са ентусиазирани и имат високи очаквания, но дори тези с ниски такива биха дали шанс поне на пилотния епизод. Надеждата е разклонението хем да напипа отново печелившите моменти от родителя си, хем да предложи нещо ново. Може би нещо за ранните дни на зомбокалипсиса? Или група от герои, оцеляващи в заледената Аляска? Възможности много, трябва само да бъде направено както трябва.

Междувременно, четвърти сезон започва на 14 октомври. Нашите любимци все още са в затвора и е минал цял месец без нито един инцидент. Това означава, че е време такъв да се случи, а новите членове в групата вероятно ще докарат още повече проблеми на Рик и компания…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата