5 коментара
AMC-Logo1

AMC разработва четири нови фантастики

Успехът на „Живите мъртви“ позволява на телевизията да прояви още по-големи амбиции.

walking-dead-rick-terminus
Не е случаен фактът, че в половината нови проекти са намесени хора от екипа на „Живите мъртви“ – все пак именно този сериал извади телевизията на показ и й даде възможност да се развива.

След като ни зарадваха с подновяването на „Живите мъртви“ за пети сезон и поръчването на сериал-разклонение в същия завладян от зомбитата свят, но с нови герои и сюжети, от все по-хитовата напоследък американска кабеларка AMC обявиха, че ще продуцират цели три нови фантастични сериала!

Първият звучи доста познато – казва се Area 51 и се разработва още от 2011 г. Той е по инициатива на Гейл Ан Хърд (изпълнителен продуцент на „Живите мъртви“) и по книгата „Зона 51: Нецензурирана история на най-секретната военна база в Америка“ на Ани Джейкъбсън. За сценарист и изпълнителен продуцент е привлечен Крис Картър („Досиетата Х“). Сериалът ще представлява съвременен конспиративен трилър, разкриващ истинската история зад прочутата Зона 51.

Вторият проект е свързан с екзорсизъм. Той се казва Outer Darkness и е по сценарий на Джим МакДермот. Един от изпълнителните продуценти пък е Майкъл Шамбърг („Джанго без окови“). Идеята зад сериала е да представи приземена интерпретация на екзорсизма чрез изследване на ежедневното зло в прелестно американско градче.

Третият разработван сериал носи името Galyntine и се описва като оригинална постапокалиптична смесица от приключенско фентъзи и научна фантастика. Пилотът ни пренася в бъдещето, след като катаклизъм, причинен от технологиите е формирал общество, което избягва всякакво техническо развитие. Катастрофата е разединила човечеството в малки групи оцелели, пръснати из планетата, които са принудени да живеят в изолация и да се справят с нови предизвикателства. Всъщност хората са еволюирали – и еволюцията е поела по странен път. Сценарият за първата серия вече е написан от Джейсън Кахил (писал е за Fringe, Surface и Profiler), а Грег Никотеро (отново познат ни от „Живите мъртви“) ще му помага като изпълнителен продуцент. За продуценти са привлечени и имена като Дейвид Зукър и Ридли Скот, така че явно се залага доста на този проект.

Последната идея за сериал също звучи доста интересно – The Sparrow, в който ще е забъркана и малко религиозна тематика. Сценарист и изпълнителен продуцент е Майкъл Пери („Реката“, „Паранормална активност 2“), а оригиналната идея е на Мари Дория Ръсел и нейния едноименен роман. В този сериал ще става дума за група йезуити, които осъществяват първия контакт с извънземна раса.

Ще следим за развитието на четирите проекта (нещо не ни се вярва всички да се реализират в сериали, но ще видим) и ще стискаме палци да са малко по-бързоразвиващи се от „Живите мъртви“ в последно време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата