abrams-newel

Bad Robot и Valve ще си партнират

Означава ли това, че Джей Джей Ейбрамс може да направи филм по Half-Life или Portal?

Изображение с име: Half-Life-half-life-663708_1024_Джей Джей Ейбрамс определено е зает човек, нагърбен с много отговорности. В момента той държи два от най-важните фантастични франчайзи в ръцете си – Star Trek и Star Wars. Явно обаче това не му пречи да се оглежда за още материал, с който компанията му, Bad Robot, да се заеме.

Гейб Нюъл пък е управител и един от основателите на Valve – разработчици на някои от най-големите заглавия в гейм индустрията.

Двамата ще работят заедно! До какво ли би довело това?

Със сигурност ще е нещо грандиозно, но засега не се знае нищо. Двамата само обсъждат възможности за партньорство – Ейбрамс има идея за игра, която иска Нюъл да реализира, а Нюъл иска Ейбрамс да направи филми по Half-Life и Portal. Интересни идеи, но реално все още няма нищо свършено по нито една от тях.

Въпреки това, феновете са в екстаз, защото потенциалът на това партньорство наистина е голям! Ейбрамс едва ли ще се свърже с представител на гейм-индустрията за какво да е – вероятно идеята му за игра е доста добра. А за филми по Халфлайф и Портал няма нужда и да говорим – със сигурност не бихме ги пропуснали.

Не че задачата ще е лесна. Една от важните характеристики на Гордън Фрийман, главният герой в Half-Life, е, че той няма нито една реплика през цялата игра. Идеята е била по този начин геймърът максимално да се превъплъти в неговата роля и да се вкара в сюжета. Играчът е самият Гордън в максимално пълния смисъл на думата и в това се крие огромна част от чара на играта. Дали липсата на тази особеност би попречила на магията на филма? А дали филмирането на Half-Life 2 ще протече в Люлин, кварталът, който е вдъхновил дизайнерите на обстановката?

Впрочем, има и недоволни. За голяма част от следящите жанра е добре Ейбрамс да се концентрира върху проектите, с които вече се е нагърбил. В крайна сметка, никой няма да остане доволен ако вече легендарният режисьор претупа „Междузвездни войни“, за да се пробва и с Half-Life. Оттук нататък всичко може да се случи, така че ще чакаме следващите новини със притаен дъх.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата