evrokon nominacii 2022

България отново избира своите представители за Еврокон

SciFi.bg ще се бори в категорията най-добра интернет публикация.

Еврокон е най-успешният фестивал за фантастика в Европа. Той се провежда от 1972 година, всеки път на различно място на Стария континент. Фестивалът традиционно е събитието, което събира най-масово представители на фантастичния фендъм от различни европейски страни. Той включва множество лекции, кръгли маси и интервюта с известни автори пред публика.

Събитието е съпътствано от изложения на фантастична литература и изкуство, а по време на официалното му закриване се връчват Европейските награди за фантастика, от Европейската общност за научна фантастика (European Science Fiction Society), организация, съставена от фенове и професионалисти в областта на фантастиката, в която европейските държави всяка година изпращат делегати.

Тази година фестивалът има 50-годишен юбилей! Организаторите на традиционния Люкскон (Luxcon), който тази година е и Еврокон, са подготвили нещо специално за юбилея на фестивала. Мястото на събитието е Дюделанж, Люксембург, а датите са 7 до 10 април 2022 г.

Традиционно, България участва на конкурса и се представя сравнително добре. Миналата година взехме цели три награди! Настъпи моментът да изберем представителите си и за тази година!

Категориите са същите като миналата година, а SciFi.bg отново ще се радва на вашите номинации в категорията „най-добра интернет публикация, различна от фензин“. Можете да номинирате любимите си творби и творци в областта на научната фантастика и фентъзито, като не е задължително да номинирате във всички категории и не е задължително да попълвате и трите полета за номинации в една категория. Имайте обаче предвид, че редът на вашите номинации има значение. Срокът да изпратите вашите номинации е до 18 февруари (петък). След това резултатите ще бъдат обработени и във втория етап ще можете да избирате между финалистите във всяка категория.

Предложете вашите номинации тук!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата