1 коментар
what-we-do-in-the-shadows fx

Beacon 23 подновен, What We Do in the Shadows завършва, Shining Vale спрян

Обявиха статутите на три от актуалните фантастични сериали.

Смесени новини от Холивуд – три от сериалите, които следим, са получили яснота за своето бъдеще. Единият е подновен за нов сезон, другият също, но той ще му е последен, а третият, за съжаление, е спрян.

Започваме от хубавото. Beacon 23, новият сериал с Лена Хеди от „Игра на тронове“ и „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ е подновен за нов сезон. Изпълнителният продуцент Глен Мазара вече е обявил и планове за него – той ще изследва по-дълбоко темата за изкуствения интелект и ще покаже нови различни култури. Сериалът е по книги на Хю Хауи, автор на друг хит от тази година – „Силоз“ и изследва подобни теми – на изолация и параноя. Първи сезон завърши с клифхенгър, така че подновяването за втори сезон (а да се надяваме и много още занапред) е добре дошло.

Изображение с име: lena headey beacon 23

FX пък обявиха, че техният хумористичен хит What We Do in the Shadows също е подновен за нов сезон, шести поред за него, но той ще му бъде последен. Адаптацията на неочаквания филмов хит, с който Тайка Уайтити стана известен, вече разви немалко истории и препратки към оригиналните вампири, но тепърва ще се заснеме краят му. Гийермо стана вампир, но животът като такъв не му понесе и той беше превърнат отново в човек. Вероятно в шести сезон той и кръвопиещите му приятели ще преживеят още няколко последни приключения, преди в крайна сметка той да се откаже от свръхестественото и да заживее нормално – поне това очакват немалко от феновете, предвид развитието на историята досега и израстването на персонажа.

В края на статията съобщаваме и скръбната вест – Shining Vale с Кортни Кокс (Моника от „Приятели“) няма да има трети сезон. Нещо повече, стрийминг услугата на Starz, където сериалът може да се гледа, поне в САЩ, съвсем скоро ще се отърве от него. Оттам смятат да изтрият епизодите още в следващите няколко дни, за да могат да отпишат сериала като загуба и да спестят някой лев от данъци (практика, която мнозина вече са изпробвали – визираме HBO). Не знаем доколко трагично е било представянето на сериала, за да оправдае подобна стъпка, но не я одобряваме.