2 коментара
black cheese venom

Бихте ли хапнали черно сирене Венъм?

Сиренето с активен въглен е кръстено на героя Венъм от „Спайдър-мен“-вселената.

Искате ли да се почувствате като Venom? Извънземна черна субстанция го покрива отвън и разяжда отвътре, за да очерни душата му. Е, сиренето Венъм едва ли има същите способности, но си прилича с извънземната единица по цвета и гъстотата, а изборът дали да го пуснете в тялото си е изцяло ваш.

Кулинарното изобретение е на ресторант в Джакарта, стейкхаус Уили Брадърс. Те смесват сирене Моцарела с активен въглен, разтапят го и го слагат върху бургери, пържоли, ориз и какво ли още не. Получава се зловещо на вид ястие, което напомня по вид на злодея от „Човека паяк“, донякъде и на Черното масло от „Досиетата Х“. Почти сме сигурни обаче, че не е толкова вредно и не представлява извънземно, което ще почерни душата ви (макар че, ако е, пускането му на пазара като хранителен продукт е най-сигурният начин да се разпространи ефективно и незабелязано сред човешкото население).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Това е само поредното проявление на набиращия популярност тренд да се смесва активен въглен с всичко, за да се правят черни храни. ИКЕА в Япония предлага хот-дог с черно хлебче, Бъргър кинг в САЩ пуснаха бургер с черни хлебчета, Джус Дженерейшън пуснаха сок с активен въглен, с него мнозина вече смесват дори и сладолед. Какво ли още ще почернее? И кога ще стигне този тренд до България?

Активният въглен е силно порьозен въглен, при обработката на който са отстранени въглеводородите и е подсилено свойството адсорбция. Така той става много полезен при някои натравяния, с които реагира добре, диария, пречистване на въздух и вода. С употребата му обаче не бива да се прекалява, особено ако сте погълнали нещо, което не би реагирало добре с въглена. В случая обаче, едва ли ще има особена вреда да хапнете една пържолка с черно сиренце. Бихте ли опитали?

Ако предпочитате Венъм само в традиционния му вид, а именно на комикс или филм, „Венъм“ с Том Харди излиза на 4 октомври. Можете да си припомните и старата му версия, изиграна от Тофър Грейс, ако си намерите някъде „Човека-паяк 3“ на Сам Райми.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата