vyzhodyt na nomer devet ttt

Битката на номерираните продължава

Днес излиза от печат „Възходът на номер Девет“, трета книга от сексталогията „Заветите на Лориен“ от Питакъс Лор и изд. „Колибри“.

vyzhodyt na nomer devet cccЧетири, Шест, Седем, Осем, Девет и Десет – не, това не са печелившите номера от лотарията, а оживелите членове на чуждоземна раса, която продължава да се сражава с подлите могадорци. Номер Четири им се изплъзна, номер Шест им избяга, номер седем се спаси от разплатата.

Те искат да довършат започнатото, но за целта трябва първо да се изправят срещу нас лице в лице. Заедно ще надделеем. Заедно силата ни е непобедима. Но времето ни е преброено…

Започналата с „Аз съм номер Четири“ поредица от шест книги продължава с „Възходът на номер Девет“. Макар филмирането на първия роман да не беше особено успешно, книгите продължават да са бестселър, като втората представляваше значително подобрение на първата (стискаме палци тенденцията да се запази). Научно фантастичната поредица „Заветите на Лориен“ ще продължи с още три книги, които издателство „Колибри“ вероятно ще пусне на пазара през следващите години.

Зад псевдонима Питакъс Лор (име, което се споменава и в сюжета) се крият двама души – вече утвърдилият се автор Джеймс Фрей и дебютиращият Джоуби Хюз. Фрей е натрупал в биографията си три бестселъра, а Хюз тепърва се утвърждава с хитовата поредица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата