1 коментар
leftovers11

Bitten и The Leftovers ще свършат с третия си сезон

„Ухапана“ и „Останалите“ са подновени за догодина, но с последни поръчки.

bitten_posterДва фантастични сериала (макар и далеч от твърдата фантастика) ще завършат догодина с третите си сезони – Bitten и The Leftovers.

Сексапилните върколаци от „Ухапана“, предвождани от Лора Вандервоорт, са съвместен проект между американската телевизия Syfy и канадската Space. Сериалът се опита да се възползва от манията по свръхестествени същества и успеха на Teen Wolf, но му се получи само в първи сезон. Много от феновете смятат, че вторият е доста по-разводнен и показва бързо изчерпване на сценаристите. Явно на същото мнение са и от телевизиите-продуценти, които все пак са дали шанс на свръхестествената драма да завърши като хората. Не много голям, защото първата серия е предвидена за излъчване след само 2 месеца – на 12 февруари, но все пак достатъчно, за да се реагира поне за последните епизоди.

Ситуацията с „Останалите“ е по-странна, защото е точно обратна на първата. Първият сезон беше сравнително харесван и рейтингов, но мнозина решиха, че това не е техният сериал. Втори сезон обаче получава много по-високо одобрение от критиците, а финалът му се оказа най-гледаният епизод от началото на сериала. Защо HBO е решила третият сезон да бъде и последен не е ясно, но поне обявлението идва достатъчно рано, за да може Деймън Линделоф да планира финала като хората. Въпреки че според неговия план мистерията на изчезналите хора изобщо не се предвижда да бъде разкривана, може и под натиска на феновете да си промени нагласата.

За телевизионните стандарти три сезона не са много време, но не са и малко. Над половината нови проекти се спират още след първите им сезони, само щастливците имат по пет и повече сезона. Важното е, че и в двата случая, колкото и да са различни сериалите, сценаристите имат предизвестия достатъчно рано, за да предвидят подходящи финали на творбите си. Браво на телевизиите за далновидността, дано този начин на управление да стане традиция за всички!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата