4 коментара
battlestar-galactica

Бойна звезда Галактика и силоните ще се сблъскат отново

Американската телевизия Syfy ще ни направи свидетели на сблъсъците между двете сили в първата война между 12-те човешки колонии и силоните.

Люк Паскалино и Бен Котън ще са водещите актьори в "Бойна звезда Галактика: Кръв и хром"Американската телевизия Syfy ще ни направи свидетели на сблъсъците между двете сили в първата война между 12-те човешки колонии и силоните – техните роботи, придобили жажда за човешка кръв, в новото разклонение „Бойна звезда Галактика: Кръв и хром“. Действието се развива 10 години след началото на първата война със силоните, 30 години след събитията в „Каприка“.

Главните герои ще бъдат младият Уилиам Адама, който току-що се е дипломирал и е нетърпелив да влезе в боя, и неговият командир Коукър, който не гори от желание да рискува живота си 45 дни преди пенсионирането си. Вече е избран актьорът, който ще изиграе младият Адама – това няма да е Нико Кортез, който изигра младата версия на адмирала във филма Battlestar Galactica: Razor, а по-опитният 21-годишен Люк Паскалино от сериала Skins. Люк е сравнително неизвестен за жанра, но в Америка и Великобритания придобива слава чрез всеотдайността си в Skins, дотолкова, че МТВ определя част от сцените с него като експлоатация на деца. Коукър пък ще бъде изигран от Бен Котън, който участва в шест епизода на „Старгейт: Атлантида“ като доктор Кавана.

Продуцентите казват, че са се поучили от неуспеха на твърде мудното първо разклонение „Каприка“ и ще включат повече битки, обрати и предателства, това което накара феновете да заобичат „Бойна звезда Галактика“ от самото начало. Телевизионният филм ще започне продукция през март и вероятно ще бъде излъчен през есента тази година. Ако рейтингите позволят, ще последва и сериал през 2012.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата