Divergenti 4 Cover BG

Бонус към Дивергенти

Егмонт България издава „Фор“ – четири истории за Тобиас от поредицата „Дивергенти“ на Вероника Рот.

for cccОпределено може да се каже, че „Дивергенти“, „Бунтовници“ и „Предани“ постигнаха огромен успех сред младите читатели и завоюваха име на Вероника Рот като една от най-успешните авторки в света през последните години. Първият филм от поредицата също пожъна успех и това отново доказа, че феновете на „Дивергенти“ не са никак малко. Именно за тях е и новото издание на Егмонт България и Вероника Рот – „Фор“. В тази книга са поместени 4 истории за Тобиас – 3 в периода преди да срещне Трис и една, която се развива едновременно със средата на първата книга.

Две години преди Беатрис Прайър да направи своя избор, шестнадесетгодишният син на лидера на Аскетите избира същия път. Преминаването на Тобиас в кастата на Безстрашните е шанс за него да започне всичко отначало. Тук няма да се обръщат към него с името, което родителите му са му дали. Тук той няма да позволи на страха да го превърне в мижитурка.

Наречен вече Фор, той открива по време на инициацията, че при Безстрашните ще успее. Това е само началото. Фор трябва да извоюва своето място в йерархията на новата си каста. Решенията му ще окажат влияние върху бъдещето на новите послушници, но също така ще разкрият тайни, които ще застрашат собственото му бъдеще, както и това на цялата система.

Две години по-късно всичко е на път да се промени. Първият скочил в мрежата послушник е на път не само да преобърне представите за света, в който живеят, но и да му даде причина да се назове Тобиас отново.

Книгата вече е на пазара, а феновете на „Дивергенти“ вероятно ще разпознаят значението на виенското колело от корицата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата