the electric state

Братята Русо и Анди Мускети ще адаптират алтернативна фантастика

The Electric State е от шведски творец.

Едва ли сте чували за The Electric State – нещо като графична новела от шведски артист, която се развива в алтернативна вселена. Годината е 1997 и едно момиче и нейният робот пътуват на Запад из САЩ, където консуматорското общество запада. Страната е в руини на гигантски бойни дрони и е замърсена от изхвърлени високотехнологични джаджи. Създател на този свят е Симон Сталенхаг, който е финансирал проекта си чрез Kickstarter.

Въпреки че творбата е шведска и е предназначена предимно за скандинавския пазар, тя е стигнала успешно и до САЩ, където е привлякла вниманието на някои важни хора – братята Русо са купили правата за филмирането й, а, както знаем, те са следващите режисьори на „Отмъстителите“. Двамата обаче няма да режисират адаптацията, поне не пряко, ами преговарят с Анди Мускети да поеме това задължение. Мускети тази година придоби световна слава с отличната си адаптация на „ТО“ по Стивън Кинг. Сценарият пък се пише от Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли, които вече са ни познати с работата си по „Първият отмъстител: Зимният войник“, „Първият отмъстител: Войната на героите“ и скоро ще се изявят по „Отмъстителите: Война без край“.

Проектът засега не изглежда кой знае колко интересен, но това е защото не знаем какво представлява The Electric State. Братята Русо като цяло имат добро око за тези неща, а ако и Анди Мускети се навие да участва, то профилът на адаптацията определено отива високо. Всичко това би трябвало да означава, че концепцията си заслужава. Дано да я видим сравнително скоро на голям екран.

Ето и трейлъра за книгата, който ни дава малко повече информация за визията на артиста:

https://www.youtube.com/watch?v=v0mb4ImtjyI

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата