20000Leagues

Браян Сингър слиза 20 000 левги под водата

Продуцентът на „Х-мен“ ще адаптира романа „Капитан Немо“ на Жул Верн.

kapitan nemo cc„Капитан Немо“ (или „Двадесет хиляди левги под водата“ както е оригиналното заглавие) е един от най-обичаните романи на Жул Верн, френския писател, смятан за един от създателите на научната фантастика. Затова и има толкова много адаптации за кино, телевизия, анимация и какво ли още не – като се започне от 1916 г., та чак до един век по-късно.

Е, време ни е за още една, и този път ще продуцира и режисира не друг, а Браян Синър – човекът, който помогна за бума на комиксовите адаптации с „Х-мен“. Той показа готов сценарий още в края на миналата година, а от днес е ясно, че официално ще режисира проекта, който 20th Century Fox от доста време насам се опитат да прокарат.

Сингър е голям фен на книгата и е въодушевен от възможността да я филмира. „Още от малък, когато за първи път открих романа на Жул Верн от 1870 г., си мечтая някой ден да преразкажа тази класика“, казва той. Новата версия обаче няма да следва стриктно оригинала. Персонажи като капитан Немо, Нед Ланд и професор Аноракс няма да бъдат пропускани, но ще има и нови герои, както и научнофантастични обрати. Целта е да се постигне модерна интерпретация за съвременната публика.

Студиото иска снимките да започнат наесен, което означава, че скоро ще започне кастингът. Надеждата на 20th Century Fox, които досега са имали голям успех с този режисьор, е филмът да започне поредица. Вероятно ще бъде високобюджетен и изпълнен със зрелища.

Още няма премиерна дата, но след назначаването на режисьор и при наличието на готов сценарий, проектът би трябвало да се задвижи сравнително бързо.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата