not a hero

Capcom ще ни предложи две DLC-та на Resident Evil 7

Not a Hero и End of Zoe ще излязат на 12 декември.

Resident Evil VII изненада всички с качеството си. Никой не очакваше поредицата да извади добро заглавие след серия от провали, още по-малко пък такова, което привидно не е свързано със сюжета или главните герои досега. Въпреки това, успехът е налице. И макар че премиерата беше преди доста време, а таргета на продажбите беше достигнат след цели седем месеца работа, Capcom вече са готови с не един, а с цели два експанжъна към историята.

Единият се казва Not a Hero и главният герой в него ще бъде Крис Редфийлд – най-накрая сериозна връзка с първите игри. Това DLC ще бъде безплатно за всички, закупили играта, и събитията в него ще се развиват след тези в Resident Evil VII. Крис Редфийлд ще изследва пещерите под имението на зловещото семейство Бейкър, където ще търси изчезнали агенти на Ъмбрела. В него ще има повече екшън, за да се използват бойните умения на Крис, както и ново чудовище. Трейлърът към него пък ни връща към объркания ум на Лукас Бейкър, авторът на всички смъртоносни капани из къщата, които са върнали не един или двама играча в начално положение.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вероятно обаче ви е по-интересно да видите как ще изглежда самото DLC. Затова има и геймплей трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вторият експанжън е фокусиран върху Зоуи Бейкър и именно тя ще е главната героиня. Тук навлизаме в малко спойлерова територия, но в края на играта главният герой Итън трябва да вземе решение – дали да инжектира животоспасяващ серум на жена си, Мия, или на Зоуи, момичето, което му помагаше да се оправи в зловещото имение. DLC-то приема, че Итън е избрал да спаси жена си и да прецака Зоуи, чийто живот и без друго досега не е бил никак лесен. В резултат, тя започва да скитосва из блатата наоколо и се трупясва в кристализирала форма. Намира се обаче един мистериозен нов герой, на име Джо, който ще й помогне…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очаква се и трето DLC недалеч в бъдещето, както и още допълнително съдържание. Основната игра и допълненията към нея до момента пък ще бъдат събрани в Resident Evil VII: Gold Edition.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата