jupel za zakuska

Да хапнем малко Жупел за закуска

На пазара е тийн-романът „Жупел за закуска“ на Тейтъм Флин и изд. „Сиела“, първа част от поредицата „Дневниците на един дявол“.

jupel za zakuska ccПочитателите на развлекателните четива могат да наточат зъби за малко адски жупел от подразделението на изд. „Сиела“ за тийн-романи. Тейтъм Флин от Великобритания пише „Жупел за закуска“ в стил, подобен на тези от „Пърси Джаксън“ и „Скълдъгъри Плезънт“.

Джинкс  д`Явол има купища проблеми на главата си – слуша в час, обича математиката и далеч не го бива в злините, което е повече от нетипично, имайки предвид че е най-малкият син не на кой да е, а на самия Луцифер. Получил поредната забележка в училище (за това, че е прекалено примерен!), положението на Д`явол се влошава все повече. Опитвайки се да избяга от дома си – обградения със стена град Пандемониум, в който злините, насилието и адските мъки властват от години, – Джинкс случайно се натъква на опасен заговор, който може да накара целия Ад да замръзне. Попаднала по случайност из владенията на Луцифер, малката Томи бързо се сприятелява с Джинкс и двамата се впускат в небивали приключения, опитвайки се да запазят баланса между Рая и Ада. Д`Явол и Томи ще трябва да похапнат доста „Жупел за закуска”, докато се борят с плаващи пясъци, бягат от стадо свирепи коне, търсят изход от библиотека-лабиринт, изпълнена със скрити капани, и какво ли още не – все изпитания, пропити с огромни дози епичност и хумор. А дали нашите герои ще се справят с отговорната задача – британската авторка Тейтъм Флин ще ни разкрие на последната страница от тийн романа в поредицата „Дневниците на един Д`Явол.

Тейтъм Флин решава да се занимава с писане още на 7 години, но преди създаването на поредицата „Дневниците на един Д’Явол” е работила и други интересни неща – крупие на круизен кораб, автор в списание за пътуване, учител по английски в Италия и професионален покер играч.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата