sqnkata na kukera baner

Кукерско фентъзи от български автор

Излезе романът „Сянката на кукера“ от Петър Кънчев, изд. „Сиела“.

Изображение с име: sqnkata na kukera cПо книжарниците вече можете да откриете „Сянката на кукера“ от Петър Кънчев и издателство „Сиела“, вдъхновен от образите, тайнствата и обредите, изпълнявани по българските земи от древни временаИздателството описва романа като „българския отговор на „Вещерът“ от Анджей Сапковски“ и „взривоопасна смесица от магия, легенди, средновековна история и оригинални фентъзи решения, в която само танцът на кукера може да изкорени злото от човешкото сърце“.

Ето за какво става дума в него:

Танцът на сянката се играе само в краен случай. А най-добре – никога. Но сивоокият и стихиен Бурян, кукер от царството Испория, е готов да наруши повелите на събратята си, да рискува всичко и да сключи немислим облог, за да сложи край на мистериозните убийства в Багрен – красивия и пищен Град на майсторите. И не само да прогони Злото, а да го изкорени завинаги.

Пет недели смъртта е властвала из багренските улици. Дванадесет са жертвите на нечия невидима злост, тринадесета предстои… Заедно с орисницата Алгара и градския страж Йовко, Бурян ще трябва да изпълни повелята на севаста, а с това и тази на царя, за да предотвратят наглед неизбежното. Мистерията обаче се оказва далеч по-заплетена, а зад мотивите на убиеца може би се крие нещо далеч по-могъщо.

Ще успее ли обаче Сивоокият да спаси царството тогава, когато самият той трябва да се взре „там, гдето очите ти ще изгорят“ и да потуши пожара, изгарящ собственото му сърце?

Опасен е танцът на кукера, злото – лукаво, а залогът – съдбата на цяла Испория…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата