dosieto illuminae

Да надникнем в досието Илумине

Нова научнофантастична поредица от „Егмонт България“.

dosieto illuminae ccИзлезе първа книга в ново епично научнофантастично приключение – „ИЛУМИНЕ: Досието Illuminae_01“, едновременно в хартиен и електронен формат. Автори са австралийското писателско дуо Ейми Кауфман и Джей Кристоф. Историята в съвместния им роман се развива през 2575 година и е разказана под формата на хакнати файлове – имейли, схеми, военни досиета, медицински доклади, интервюта и др. Компанията Plan B Entertainment на Брад Пит закупи правата за екранизацията на книгата още през ноември 2015 г.

Сутринта Кейди си мисли, че да скъса с Езра е било най-тежкото нещо в живота й. Следобед планетата й е унищожена…

Годината е 2575 и две конкурентни мегакорпорации воюват за планета, която не представлява нищо повече от заледено петънце на края на Вселената. Жалко, че на никого не му хрумва да предупреди хората, които живеят на нея. Кейди и Езра едва си говорят, но са принудени заедно да си проправят с бой път към совалките за евакуация.

Но проблемите им едва започват. Смъртоносна епидемия се разразява и мутира, водейки до ужасяващи резултати. Изкуственият интелект на флота, който би трябвало да ги предпазва, всъщност може да се окаже техен враг. И никой не им казва какво се случва. Докато Кейди хаква заплетена база данни, за да открие истината, става ясно, че има само един човек, който може да й помогне да разреши случая – бившето й гадже, на което се закле да не проговори повече.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата