1 коментар
under-the-dome

Да надзърнем под купола

Първи кадри от телевизионната адаптация на „Под купола“ от Стивън Кинг.

Миналия уикенд, на WonderCon в Калифорния, от CBS са показали първите кадри от подготвяната телевизионна адаптация на един от многото култови романи на Стивън Кинг – „Под купола“. Клипчето вече е качено в нета за радост на всички заинтересовани:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Under the Dome е продуциран от Стивън Спилбърг и ще започне с 13 серии, които започват да се излъчват на 24 юни тази година. В един нормален слънчев ден градчето Честърс Мил се озовава изолирано от света чрез гигантско невидимо силово поле. Никой не знае откъде се е взел този купол, защо и дали ще се махне.

Краткото тийзърче показва и части от интервюта с актьорския състав и самия Стивън Кинг, от които става ясно, че сериалът ще се концентрира върху объркването и ужаса, които се появяват след появата на купола. Камиони и самолети се блъскат в невидима стена, сгради, двойки и тела са разделени на две.

Въпреки че Кинг е важна част от екипа зад сериала, адаптацията няма да върви стриктно по творбата му. Сценаристът Браян К. Вон е използвал оригинала само за първоначално вдъхновение. Героите на сериала ще са под купола доста по-дълго от тези в книгата и ще се срещнат с повече проблеми и интерпретации на събитието.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Един от изпълнителните продуценти казва: „В такива обстоятелства хората проявяват същността си по-ярко, отколкото в ежедневието. Тази интензивност на ситуацията под купола ни дава възможност да изследваме какво наистина биха направили хората. Куполът преобръща всичко и изучаването на света започва отначало – минава ли слънчевата светлина през бариерата? Може ли да вали? Няма как да изследваме това без да намесим малко религия. Какво става, когато свърши сапунът? Кой ще възстане? Трябва ли ни наистина банкер под купола? Но фермери може би ни трябват?“

Да се надяваме, че интересната идея ще бъде разработена както трябва без да се проточва сюжетът твърде много. Замисълът е много интересен, идеален за филм, но е много лесно сериал, базиран на еднократно събитие, да се закучи в безинтересни драми и да отегчи зрителите си преди да разкрие голямата тайна за произхода на купола (ако такова разкритие изобщо се предвижда). Стискаме палци на Стивън Кинг и екипа му да не ни разочароват!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата