outlander-season-2-poster-jamie-claire 0

Да променим бъдещето с „Другоземка“

Трейлърът към втори сезон на Outlander загатва за борба с историята и интересни обрати.

Въпреки фокуса си върху романтичната част на историята, първи сезон на „Другоземка“ успя да се хареса на феновете на фантастиката. В сериала по едноименната поредица на Даяна Габалдън млада жена се озовава необяснимо как в миналото. Тя постепенно свиква с новата обстановка и сърцето й започва да се разкъсва между предишния и новия й живот, както и между стария и новия й мъж.

Във втори сезон Джейми и Клеър ще се опитат да предотвратят трагично въстание, което ще доведе до много страдания и смърт (както Клеър много добре знае, бидейки от бъдещето). Но те са въоръжени само с остроумието си и прочутата скандална червена рокля, която почитателите на романа отдавна чакаха да видят на екран.

Starz днес пуснаха трейлър към втори сезон и обявиха премиерната му дата – 9 април.

https://www.youtube.com/watch?v=g3VtNOjrqeQ

13-те епизода ще адаптират втория роман в поредицата, Dragonfly in Amber, в който Фрейзърови отиват във Версай, за да спрат опитите на принц Чарлз Едуард Стюарт за финансиране на въстанието. В края на трейлъра имаме шокиращ обрат, а виждаме и разлика от оригинала – в книгата никой от французите не знае, че Клеър е от бъдещето, докато тук Мурта е посветен в тайната й.

Новите епизоди определено изглеждат епично и е много вероятно да не разочароват феновете на сериала (стига да не са разделени пак на две половини с цяла вечност между тях).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата