layers of fear

Да разкрием пластовете на страха

Хорър играта Layers of Fear излиза за PS4 на 16 февруари.

Layers of Fear привлече вниманието на геймърите миналата година с интригуващите си трейлър и идея. Критиците сред геймърските медии, които са имали възможност да я пробват, са въодушевени от това, което им е било предложено и по всичко личи, че това ще бъде един от хитовете или поне една от култовите игри за 2016 г.

Една от мистериите около Layers of Fear беше премиерната й дата. Доколкото денят, в който хората с компютър и Xbox One ще могат да я играят, все още не е известен, поне притежателите на Плей Стейшън 4 могат да се зарадват – за тях е обявена датата 16 февруари със следното клипче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Главният герой в играта е художник, който постепенно губи връзка с реалността, докато се опитва да завърши най-великата си картина досега. Това е приключение в първо лице, пълно с пъзели, мистерии и визуални трикове, напълно в стила на жанра. Дори леко напомня на Silent Hill. Layers of Fear се определя като психеделична и обстановката в нея често ще се променя – дали движена от мрачна сила или от лудостта на главния герой.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Надяваме се играта да отговори на очакванията, както и премиерата за компютър и Xbox One да не се забави. Все пак, най-запалените геймъри вече могат да я пробват чрез Steam Early Access или Xbox Preview Program.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата