6 коментара
uzhas cover

Дан Симънс с нов роман на българския пазар

Излезе „Ужас“ от Дан Симънс и ИК „Изток-Запад“

От тази седмица почитателите на фантастиката могат да обогатят литературната си колекция с още едно произведение на великия Дан Симънс („Хиперион“, „Олимп“, „Песента на Кали“). То се казва „Ужас“ и разказва за злополучна арктическа експедиция.

В ядрото на романа е залегнала една от най-мистериозните морски експедиции – безследно изчезналата полярна мисия на сър Джон Франклин от 1845-1847 г., довела до едно от най-амбициозните издирвания в човешката история. Търсенето на Франклин и групата му продължава десетилетия наред, а отзвукът от трагедията отеква из редица произведения на изкуството. Освен че извършва огромна проучвателна дейност и успява да предаде изключително реалистично битката за оцеляване на своите герои, знаменитият писател Дан Симънс не само се вдъхновява от съдбата на тези злощастни изследователи, но и отива по-далеч, съумявайки да предложи своя (особено провокативна и страховита) версия на случилото се. За да направи това, Симънс ни въвежда в загадъчния свят и в поетичния фолклор на инуитите…

За преводач издателството е повикало небезизвестния Васил Велчев, работил по книги на Робърт Хайнлайн, Филип Дик, Сергей Лукяненко, Дмитрий Глуховски и Анджей Сапковски. Профилът му, а и красивата корица, напълно отговарят на статута на автора, което говори добре и за качеството на текста – явно издателството залага много. Имайте предвид обаче, че четенето на новия за българския пазар роман „Ужас“ няма да е шега работа – той се състои от почти 800 страници.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата