2 коментара
Daniel-Radcliffe-Wallpapers-2011-2

Даниел Радклиф ще бъде Игор във „Франкенщайн“

Освен този на Радклиф, се готвят още 3 нови филма с популярния доктор Франкенщайн.

Откакто стана световно известен с „Хари Потър“ Даниел Радклиф комбинира капитализирането на славата си със забавни и интересни роли. Наскоро той изигра главната роля в римейка на най-обичания хорър във Великобритания „Жената в черно“, а след това сложи и рога. Любопитно е и това, че Радклиф още е с достатъчно реалистична оценка за себе си и продължава да играе в независимо продуцирани филми и в Лондонския театър Уест Енд, въпреки значително по-скромното заплащане. Очевидно той е актьор, който наистина обича работата си и предпочита роли, които носят уважение, а не пари – именно затова си избира най-неочакваните.

Следващата му такава е на Игор от „Франкенщайн“. Римейкът е дело на Fox и е един от многото адаптации на класическия едноименен роман от Мери Шели. Ако не знаете, Игор е прегърбеният прислужник на доктор Франкенщайн (който всъщност не присъства в романа, а е измислен за филма на Universal от 1931 година, където се казва Фриц).

Изображение с име: franken02
Така изглежда Игор в адаптацията на Мел Брукс от 1974 г.

За тази нова роля на Радклиф има слухове от месеци, но според последните новини, актьорът е в последна фаза на преговорите да я поеме. В тази версия Игор ще е „патологично мръсен и облечен в стари клоунски одежди“ – достатъчно плашещо и абсурдно, за да заинтригува именития актьор.

Филмът е написан от Макс Ландис (Chronicle) и режисиран от Пол МакГиган (Push). Историята ще бъде разказана от гледната точка на Игор и ще има повече научнофантастични елементи от предишните версии. Сред основните теми на лентата ще са приятелството и изкуплението. Изглежда сякаш адаптацията ще има достатъчно оригинален подход към добре познатата класика, а с Радклиф в главната роля филмът все ще си намери зрители.

Сред останалите адаптации на „Франкенщайн“, които се готвят, са и тази на Лайънсгейт – „Аз, Франкенщайн“ с Арън Екхарт и Бил Най, както и „Това мрачно начинание“ на Съмит и Мат Рийвс. Първата ще преразкаже комикс, а втората – роман, като и двете творби се основават на оригиналния Frankenstein, но са повече или по-малко модерни интерпретации. Тази с участието на Радклиф най-вероятно ще дойде последна, но изглежда най-сериозна от трите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата