daredevil-netflix-costume

Daredevil ще има втори сезон

Хвалбите от критиците и количеството гледания вече са покрили критериите за успех.

Около 2 седмици след като „Дявол на доброто“ направи дебюта си по Netflix, и то с целия си първи сезон наведнъж, идва хубавата новина, че ни чака поне още един пакет от епизоди. Daredevil показа различна страна на Марвеловата вселена, която е по-мрачна и по-приземена, но съдържа потенциал за още интересни истории.

Вече знаем, че Марвел и Нетфликс ни подготвят още четири супергеройски сериала със същата атмосфера, а успехът на „Дявол на доброто“ е добър знак, че проектите вероятно ще се увенчаят с успех и ще продължат по-дълго от замисляното.

Чарли Кокс ще се завърне в ролята си през 2016 г., но творческият екип ще претърпи някои промени. Стивън ДеНайт („Спартак“), който ръководеше първи сезон си тръгва (вероятно, за да участва в друг Марвелов проект), а на негово място идват Дъг Петри („Бъфи – убийцата на вампири“) и Марко Рамирез („Синове на анархията“). Няма място за притеснения, защото двамата са доказали таланта си, а и не се появяват от нищото – вече са писали и продуцирали епизоди от първи сезон, така че са вътрешни хора.

https://www.youtube.com/watch?v=OPcTfoLWI94

Следващият проект, който ще видим от Марвел и Нетфликс, е „Джесика Джоунс“, очакван по-късно тази година. След това ще чакаме „Люк Кейдж“ и „Железния юмрук“, а накрая героите ще се обединят в „Защитниците“. Не знаем дали втори сезон на „Дявол на доброто“ ще излезе преди последния обявен сериал и доколко сюжетът му ще има значение за останалите (сега или в бъдеще), но важното е, че тази вселена едва започва да се развива, а комиксите на Daredevil тепърва имат още много истории за филмиране.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата