Swamp-Thing

DC потъва в блатото

Тръгна новият сериал по комикси на DC – Swamp Thing.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вероятно не сте очаквали хорър сериал от DC Universe, но според трейлърите и промотата досега, точно като такъв се очертава Swamp Thing. В него ще се разказва за учен, който по стечение на обстоятелствата се слива с растителността в блатото до лабораторията му и се превръща в чудовище. Но гледната точка явно няма да е негова, а на жената, която ще разследва в случая и… може би ще се влюби в него?

Това е четвъртият сериал на DC Universe, но засега не се очаква да бъде свързан с другите три – Titans, Doom Patrol или Young Justice: Outsiders. По-късно тази година ще излезе и анимационният сериал за Harley Quinn, а догодина – първи сезон на Stargirl.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Блатно нещо“ не е сред най-известните комикси на DC, но определено има своите върли фенове, вероятно заради по-слабо застъпения супергеройски елемент. По него вече е имало сериал преди, и то с цели 3 сезона по 24 епизода.

Новата версия изглежда по-страшна и сериализирана, намесата на Джеймс Уан със сигурност ще има положително влияние, но пък има един голям червен флаг – при поръчани 13 епизода, в крайна сметка стрийминг платформата е произвела само 10. Това не означава, че сериалът е спрян още в зародиш, продуцентите се оправдават с „творческо решение“, но със сигурност говори за липса на доверие в потенциала на продукцията за успех.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В главните роли са Кристал Рийд („Тийн вълк“), Хендерсън Уейд, Дженифър Бийлс, Анди Бийн, Вирджиния Медсън, Дерек Миърс, Уил Патън, Мария Стен. Сценаристи са Гари Доберман и Марк Ферхайден, а Лен Уайзман е режисирал част от епизодите.

Първи епизод вече е на линия, следващите девет ще излизат по веднъж на седмица всяка неделя българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата