the-kid-who-would-be-king-poster

Детският крал Артур

Легендата за крал Артур, префасонирана в съвременен детски филм. Вижте трейлъра за „Момчето, което можеше да бъде крал“.

Историята за крал Артур явно ще бъде вечно вдъхновение за Холивуд. Поредната й интерпретация е предназначена за деца и в нея старомодната магия среща съвременния свят. Алекс мисли, че е поредното незначително дебело хлапе, докато не вади митичния меч Екскалибур от камъка. Оказва се, че съдбата на света лежи на неговите плещи, независимо че е само на 12. Сега той трябва да обедини приятелите си около кръглата маса и да се изправи срещу враговете си. Ще му помагат легендарния магьосник Мерлин и училищната психоложка, а големият злодей е чародейката Моргана. Ще успее ли Алекс да стане великия лидер, който не е мечтал, че може да бъде?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Това, което в трейлъра не се вижда, е че Моргана всъщност е изиграна от Ребека Фъргюсън („Бялата кралица“, „Живот“). Възрастният Мерлин пък е въплътен от Патрик Стюарт („Стар Трек: Следващото поколение“, „Х-мен“). Сценарист и режисьор е Джо Корниш, известен с доста свежия „Блок под атака“, сценариите на „Ант-мен“ и „Приключенията на Тинтин“.

Едва ли филмът има с какво да ви изненада, при положение че легендата за крал Артур е интерпретирана около милион пъти, но за децата би било полезно да видят нещо за тяхното поколение, което да им позволи да помечтаят.

Премиерата по кината ще бъде догодина, вероятно февруари или март месец.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата