3 коментара
Star-Wars-9-Rian-Johnson-JJ-Abrams

Дисни гонят Джей Джей Ейбрамс от Star Wars IX, Раян Джонсън го замества

Отговорничката за „Междузвездни войни“ Катлин Кенеди е доволна от отзивите на критиците за „Последните джедаи“ и смята да направи Раян Джонсън основен сценарист и режисьор на сагата занапред.

Сценаристът и режисьор на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ Джей Джей Ейбрамс се разделя с Дисни. Според последните новини от Холивуд, между него и Катлин Кенеди са възникнали „непреодолими творчески различия“. Според интервю на известния холивудски творец, Дисни искат от него да профанизира цялата сага. „Обичам във филмите ми да има хумор и смятам, че добавих точната доза от него в The Force Awakens“, казва Ейбрамс. „Но това, което те искат от мен за Епизод ІХ, е да направя пародия. Никога не съм си представял, че любимата ми сага от детството ми насам ще поеме в такава посока“.

Ейбрамс се върна в продукцията на пожар миналата година, след като стана ясно, че визията на първоначално наетия Колин Тревъроу също не е допаднала на Катлин Кенеди. Сегашният разрив в отношенията между него и Кенеди допълнително подклаждат съмненията, че президентката на Лукасфилм се меси твърде много в продукцията на епизодите от емблематичната сага.

Дали този образ ще бъде следващата шега на Раян Джонсън, с която окончателно да спечели публиката на своя страна?

Въпреки това, феновете могат да са спокойни, защото следващият епизод (който може би ще завърши сагата на Скайуокърови) няма да бъде хвърлен на непознат. С него се заема Раян Джонсън, който произведе „Междузвездни войни: Последните джедаи“. На него му беше дадена възможността да направи собствена трилогия от филми в далечната галактика, но той явно няма да се ограничи с нея. „Изключително сме доволни и горди от това, което Раян Джонсън направи със Star Wars“, казва Катлин Кенеди в изявлението по случай неочакваната рокада. „The Last Jedi е един от най-добре оценяваните филми в поредицата, като отзивите на критиците са почти универсално положителни. Същевременно, Раян Джонсън е единственият режисьор, с когото не сме имали никакви проблеми и работата течеше гладко. Той се съгласи да поеме не само обещаната трилогия, но и всички следващи епизоди от основната сага. Нямаме търпение да видим какво ще направи той с бъдещето на „Междузвездни войни“.

Честито на феновете на Епизод VІІІ и съболезнования за останалите. Ако графикът все пак се запази въпреки поредната смяна, Star Wars: Episode IX ще излезе на 20 декември 2019 г. Преди това, след по-малко от 2 месеца, ще видим „Соло: История от Междузвездни войни“ на 25 май тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата