Teaser Poster Aladdin

Дисни прави и Аладин на високобюджетен филм

Първи тийзър за приказното приключение.

Отдавна, много отдавна… Още през 1992 година за първи път на бял свят излиза култовата класическа история Аладин, превърнала се в една от емблемите на Дисни. Със сигурност не сте забравили красивата мелодия и пленителния блясък на анимацията, която се завръща още по-магична, по-зрелищна и по-завладяваща в пълнометражна версия. Базиранa на приказката „Аладин и вълшебната лампа“ от „Хиляда и една нощ“, новата величествена продукция съчетава в себе си спомена по така обичания детски филм и абсолютната феерия от цветове и пищност, която буквално ще ни залее от големия екран.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Принцеса Жасмин копнее с цялото си сърце да опознае света извън стените на палата, в който живее. И точно когато това й изглежда най-малко възможно, изневиделица, Аладин се появява в живота на красивата принцеса, и то носещ се на вълшебно килимче. Жестокият Джафар обаче помрачава щастието на двамата авантюристи, поставяйки едно единствено условие, което може да спаси Аладин от затвор. Той трябва да намери вълшебна лампа и да я занесе на Джафар, който безрезервно я желае.

Режисьор на Аладин е култовият Гай Ричи (Шерлок Холмс, Шерлок Холмс: Игра на сенки), а сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст и Рон Клемънтс. В актьорския състав на филма рамо до рамо застават както нови, така и добре познати актьори. Ролята на Аладин е поверена на младия талант Мена Масуд, Наоми Скот (Звездни рейнджъри) влиза в ролята на принцеса Жасмин, а Марван Кензари (Бен-хур, Убийство в Ориент Експрес, Мумията) ще се превъплъти в образа на злия Джафар. Най-голямата изненада е невероятно симпатичният дух от лампата, в чийто образ влиза любимецът на зрителите Уил Смит (Мъже в черно, Аз, роботът, Аз съм легенда).

Ориенталското великолепие на новата продукция ще бъде подкрепено от грандиозен визуален спектакъл, както и от препратка към сюжета на любимата анимация в комбинация с чисто нови елементи. За да бъде създадена тази атмосфера, екипът на продукцията строи декорите от нулата и няма детайл, който да е пропуснат или подценен.

Намислете си три желания и потъркайте лампата заедно с Аладин –  от 24 май в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата