disney plus

Дисни с тийзъри за Оби-Уан, Тя-Хълк, Лунния рицар и Г-ца Марвел

Както и обявления за 4 нови супергеройски сериала.

Disney+ може и да има успехи със своите марвелски и междузвездни сериали, но растежът на платформата е доста по-скромен от очакваното. Затова и акциите на компанията поевтиняха. Събитието „Денят на Дисни+“ трябваше да обърне този тренд като покаже какви вълнуващи нови проекти се готвят за феновете. Уви, тежкото промотиране на инициативата й изигра лоша шега – абонатите очакваха много трейлъри и новини, а получиха скромен набор от тийзърчета. Разбира се, твърде рано е да се усъмняваме в бляскавото бъдеще на множеството сериали на Марвел и „Междузвездни войни“. Нека видим какво все пак ни беше отпуснато.

Най-дългоочакван беше тийзърът за сериала за Оби-Уан Кеноби. Джедаят от епизоди I-IV на Star Wars ще има нов сериал, в който Юън Макгрегър се завръща в култовата си роля, а също така ще гледаме отново и Хейдън Крисчънсън като Анакин Скайуокър, известен още като Дарт Вейдър. Уви, трейлър още няма, има само тийзър, и то изтекъл предварително. Премиерна дата още не е обявена – но се очаква по някое време догодина.

https://www.youtube.com/watch?v=D62UfAOklCc

По-голямото количество новини е в Марвелското подразделение на Дисни. Там обявиха цели 4 нови сериала:

  • Marvel Zombies – Нов анимационен сериал, вдъхновен от тематичния зомби епизод на What If…? и от комиксите със същата концепция на Робърт Къркман от 2005 година, в които супергероите се превръщат в немъртви.
  • Agatha: House of Harkness – Агата Харкнес спечели доста почитатели като злодей в „УандаВижън“ и, въпреки че беше победена, нейната история няма да свърши толкова лесно. Или по-точно, вероятно ще се върнем в началото й и ще изследваме предисторията на Агата като вещица.
  • Echo – С Ехо ще се запознаем в сериала Hawkeye – вероятно тя ще поеме стрелите и супергеройската роля на Ястребовото око, като след появата й с Джереми Ренър ще оглави свой собствен сериал.
  • Spider-Man: Freshman Year – Друг анимационен сериал, в който ще гледаме предисторията на Питър Паркър – във времената преди да стане Спайдър-мен.

Отделно, за What If…? е обявен втори сезон.

Продължаваме с тийзърите за новите Марвелски сериали, като с нетърпение чакаме деня, в който дори върлите Марвел фенове ще се откажат да гледат всяка глупост, която излиза от този бранд. Боли ни сърцето, че Татяна Маслани, феноменалната актриса от Orphan Black вече е She-Hulk – братовчедката на Хълк, която минава през същата зеленопреобразуваща процедура, но успява да запази акъла си. Сериалът изглежда болезнено тъп, единствената ни утеха, е че ще донесе пари и още признание за заслужилата актриса. Тийзърчето е съвсем кратко, но ясно.

https://www.youtube.com/watch?v=PFpT5ZkuLlo

Moon Knight също разказва за пореден нов герой, който ще се присъедини към отдавна пренаселения пантеон на Марвел и единствено донякъде оправдава съществуването си заради актьора в главната роля – Оскар Айзък. Злодеят пък ще бъде изигран от Итън Хоук.

https://www.youtube.com/watch?v=iFUZ1wN1ugM

Безспорно, най-голямата простотия от новите сериали, удостоени с тийзър за Деня на Дисни+, е Ms. Marvel, като там дори няма известни актьори, заради които да си направим труда да й обърнем внимание. Естетиката, актьорската игра, ефектите са като за Power Rangers или The Tick, но без хумора на последния. Евентуално малцинствата могат да му се зарадват, ако им се гледа невръстна супергероиня мюсюлманка с пакистански корени. Иначе на тази героиня съдбата й е някой ден да наследи Карол Денвърс като Капитан Марвел, но засега само ще я гледаме как расте.

https://www.youtube.com/watch?v=xrWvQZqcXOI

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата