star-wars-the-last-jedi

Дисни ще прави сериал и нова трилогия в Star Wars

Раян Джонсън ще оглави трилогията-разклонение, а идеята е проектите да се качат ексклузивно на нова стрийминг-платформа.

Дисни продължава да работи за световна доминация. По-рано тази седмица се разбра, че са преговаряли да закупят цялото студио 20th Century Fox с всичките му филми, сериали, телевизии и интелектуални права, но за тяхно нещастие (и щастие на всички останали) са се провалили. Това обаче не ги спира да се разрастват.

Следващата стъпка в плана им е до няколко години да пуснат собствена стрийминг платформа, където срещу абонаментна такса да предоставят на хората правото да гледат продукциите им (затова и след 2019 година всички филми от франчайзите на Marvel и Star Wars ще бъдат отнети от Netflix, предстои да видим как ще се разберат за съвместно продуцираните сериали). За да се напълни тази платформа със съдържание, Дисни вече работи по два нови игрални сериала във вселените на Марвел и „Междузвездни войни“.

Още по-вълнуващата новина е, че режисьорът на очаквания с нетърпение „Междузвездни войни: Последните джедаи“ Раян Джонсън ще оглави своя собствена трилогия от филми в Star Wars. Те ще са с нови сюжети и герои, няма да се занимават със сагата на семейство Скайуокър. Това обяснява защо „Епизод ІХ“ не беше даден на него след като Колин Тревъроу се раздели с позицията – работил е по своята идея и не е искал да се разсейва. Разбира се, филмите ще минат официално по кината преди да бъдат качени на плануваната стрийминг платформа на Дисни.

Новината беше придружена с ред взаимни похвали между Раян Джонсън и Катлин Кенеди от Лукасфилм за това колко прекрасна и вдъхновяваща е била съвместната им работа.

Все още няма подробности нито за сериала, нито за филмите, но поне можем да сме спокойни, че далечната галактика няма да ни остави на сухо в скоро време, а тепърва ще ни изненадва с все повече и повече продукции. Колкото до „Последните джедаи“, това развитие е добър знак и за него – щом се дава цяла трилогия на Джонсън, значи нещата с „Епизод VІІІ“ са му се получили.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата