2 коментара
Torchwood

Днес е Денят на чудото

Започва новият сезон на „Торчууд“. Актьорите от „Деня на чудото“ смятат, че епизодите ще оправдаят големите инвестиции на телевизиите и надежди на феновете.

Феновете на „Торчууд“ чакаха 2 години за нов сезон. Търпението им най-накрая ще се възнагради, тъй като днес започва излъчването на новия сезон в САЩ. Тази година бюджетът е по-голям, каскадите по-опасни, а сексуалното привличане – по-интензивно. Освен първия наистина глобален „Торчууд“, четвъртият сезон ще се запомни и с това, че е последният на Ръсел Т. Дейвис, който обяви намеренията си да напусне окончателно жанра.

http://www.youtube.com/watch?v=3fc20HK3IrA

Великобританските фенове многократно бяха успокоявани от целия екип на сериала, че техният типичен хумор и атмосфера няма да се загубят заради Американския пазар. Но те имат своите основания да негодуват, тъй като на Острова сезонът ще закъснее с 6 дни – там първият епизод ще се излъчи по BBC чак на 14 юли. Ийв Майлс прояви разбиране към негодуванието в родината й и даде изявление за феновете пред The Hollywood Reporter: „Никога не сме искали да отнемем сериала от първоначалните му фенове. Винаги сме искали да им подаряваме по още един сезон всяка година, един ежегоден голям подарък. За съжаление нещата така се получават, че във Великобритания сериалът ще се излъчва с почти седмица по-късно. Очевидно ние нямаме нищо общо с това, нито аз, нито Джон, нито Ръсел или Джули. Искам да напомня на феновете ни, че ние знаем за тях, стараем се да им доставим нещо, с което те да се отпуснат, да му се насладят и да се гордеят с него, колкото и ние. Ако зависеше от мен и Джон, щяхме да излъчим епизодите веднага. Но не е така. Но все пак, останете с нас, защото този сезон е най-най-добрият досега и ще бъде наистина фантастично изживяване.“ Ийв все пак донякъде обяснява и защо първият опит Torchwood да започне снимки зад океана се провали: „Това, че отиваме в Америка, не означава, че изведнъж ще се превърнем в „От местопрестъплението: Маями“. Борихме се много здраво да запазим същината на „Торчууд“ и да разкажем историята, която Ръсел беше планирал отдавна. Тази възможност ни дадоха от Starz. Ако се бяхме съгласили на първоначалния вариант с Фокс, то щяхме да срещнем твърде много ограничения и историята нямаше да бъде разказана така добре, както тук.“

Джон Бароумен също не се крие от медиите и работи за успеха на сериала. Пред Boston Herald актьорът казва: Torchwood още е същият сериал с герои, които винаги се движат по ръба, и истории, които явно се харесват на хората. Снимките в чужбина не са били шокова промяна за нас, няма да бъдат и за публиката ни. Не съм притеснен за реакцията към новия сезон, в сърцето си знам, че сме направили добър сезон. Е, едва ли всички ще го харесат, но се надявам да спечелим повече зрители, отколкото имахме досега.“ За Blastr пък допълва: „Предстои ви (на американците) да видите един удивителен сезон. Няма да съжалявате, че сте си дали парите, за да се абонирате за Starz. Имаме чудесен актьорски състав. Сцените са мащабни и зрелищни. Накрая на сезона ще получите отговор на въпросите от конкретната история за Деня на чудото, но не и за някои събития в живота на Джак. Той в момента преоткрива себе си. Това ще отвори много възможности за бъдещото развитие на сериала, ако все пак имаме пети сезон.“

http://www.youtube.com/watch?v=iZkYlVNXp7c

От американската част на актьорския състав също поддържат високото ниво на интереса към интерконтиненталния сезон с медийни изяви. Бил Пулман, ветеранът от „Денят на независимостта“, който ще изиграе убиецът на деца Озуалд, споделя пред Xfinity, че веднага се е възползвал от възможността да се появи в „Торчууд“: „Първоначалното впечатление от него, убиец-педофил, не говори добре за героя ми, но това не е най-важното. Да, той започва оттам, най-мразен престъпник, извършил най-ужасното престъпление. Но след това сякаш се преражда. Той е многопластов герой и открива много за себе си и за света през десетте епизода на „Деня на чудото“. Преди този сезон, „Торчууд“ има 3 години история, през които също много се е променял. Накрая е стигнал до това, което направихме ние. Но въпреки това, не мисля, че има прекъсване на връзката между старите епизоди и герои. Феновете на старите серии няма да се почувстват отчуждени.“

Арлийн Тур е друго попълнение за сериала. Актрисата ще се превъплъти в д-р Вера Хуарес и ще започне да шпионира ЦРУ. „Това наистина я кара да се чувства много некомфортно и несигурно“, казва Арлийн. „За мен това е добре, защото е предизвикателство за всеки актьор. Като чух, че ще съм доктор, очаквах да прекарвам повече време в спешното отделение и да се придържам към медицинска работа. Но това идва като сериозен бонус. Но все пак няма да участвам много в екшън сцените. За моята героиня по-интензивните сцени са на интелектуално и емоционално ниво. За новия сезон Starz допълва BBC, а не се опитва да го промени и американизира. Ние казваме „Харесва ни това, което правите, и искаме да сме част от него, а не да ви променяме, за да паснете на нашите стереотипи“.

В новия сезон малка роля ще има и Дихен Лахман, която през 2009 година блесна с „Куклена къща“. Тя ще изиграе ролята на агент от ЦРУ в пилотния епизод за сезона, но ролята й няма да е голяма и ако се съди по трейлъра, героинята й няма да се сприятели с Гуен. Наскоро дойде и новината, че актрисата ще се присъедини към редовния актьорски състав на американската версия на „Да бъдеш човек“. Там тя ще играе вампирката Изюми и ще прави проблеми в Бостън.

 

http://www.youtube.com/watch?v=s4sL_wtBtcY

„Торчууд“ ще трябва да оправдае големите инвестиции на пари и труд в него като заработи добри рейтинги едновременно в САЩ и във Великобритания. Икономическата криза удари тежко BBC, което вече се отрази и на най-хитовия й сериал „Доктор кой“. С тези финансови проблеми „Торчууд“ няма как да продължи с инвестиции единствено от Острова, просто защото разклонението стана твърде самостоятелно и амбициозно, за да се задоволи с недостатъчен бюджет. BBC все пак не се отказа напълно от него, но сега великобританските зрители трябва да се отплатят с достатъчно висок рейтинг. Starz също не е от най-богатите телевизионни канали, които могат да си позволят още неуспехи. Те спряха новия си сериал „Камелот“ след само един сезон поради проблеми с продукцията и, естествено, недостатъчния рейтинг. Техният хит, който ги изкара на пазара, „Спартак“ също срещна много проблеми след диагнозата на главния актьор и спря да снася златни яйца. Кабеларката има сериозна нужда „Торчууд“ да успее, за да отсрами годината с поне един голям успех. Дали надеждите ще бъдат оправдани, предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата