shadows fall ttt

Добре дошли в Шадоус Фол!

ИК „Изток-Запад“ пуснаха на пазара „Шадоус Фол“, смятан за най-добрия роман на Саймън Р. Грийн.

Заповядайте в Шадоус Фол – изумителен и магичен, невидим за простосмъртните град, където предания, хора, вещи и всякакви твари отиват, за да изживеят дните си, след като вече никой не вярва в тях. Комиксови и анимационни герои, които никога не са били на върха на славата, се смесват с рокендрол звезди, напуснали ни твърде млади. Нощем из парка бродят свирепи динозаври, а денем безмълвни човекоподобни роботи и надареното със зловеща сила плашило на име Джак Феч играят ролята на полиция…

Но всичко това си е в реда на нещата – все пак говорим за Шадоус Фол, където някой да се върне от мъртвите се приема просто за досадна подробност. Разбира се, с такива обитатели градът далеч не страда от липса на проблеми, към които се прибавя и появата на мистериозен сериен убиец. Кметът Рия Фрейзиър, възкръсналият Ленард Аш, шерифът Ричард Ериксон, рокаджията и елфически бард Шон Морисън и Джеймс Харт, чието завръщане в града е отключило древно пророчество, трябва да спрат психопата, както и да се справят с безпрецедентното нахлуване на опустошителна армия от озверели фанатици… Шадоус Фол е предопределен да бъде бойното поле между разума, вярата и човешкото въображение.

Саймън Грийн е сред най-известните съвременни британски автори на фентъзи и фантастика, с богат и респектиращ опит в жанровата литература. Роден през 1955 г. в английския град Брадфорд на Ейвън, където живее и до днес, Грийн завършва висше образование в Лестърския университет, специалност съвременна английска и американска литература, като учи също история и общи хуманитарни науки. Започва да пише през студентските си години, а днес е едно от утвърдените имена в бранша с десетки бестселъри зад гърба си. „Шадоус Фол“ е признат за един от абсолютните върхове на Грийн.

Романът, част от фантастичната поредица Magica на „Изток-Запад“, вече е на пазара и се предлага на цена от 19 лв.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата