Doctor Who

„Доктор кой“ гъделичка феновете…

…с кратки уебизоди, въвеждащи в новия сезон. Освен това два кратки комични епизода, съвсем наскоро публикувани в youtube, и 4 безплатни игри допринасят за поддържането на интереса през цялата година.

Изображение с име: "Доктор кой" гъделичка феновете...Вече е известно, че Doctor Who се завръща по БиБиСи в края на април. Телевизията обаче знае, че феновете са нетърпеливи и искат всичко веднага. Известен с разнообразните си събития през времето, през което не се излъчва, сериалът не разочарова феновете и тази година. BBC обяви, че ще публикува на сайта на хитовия си сериал 3 уебизода, които ще покажат предистория на шести сезон. Сценаристът е Стивън Мофат, а целта е зрителите да се въвлекат от рано в сюжета на новите серии. В типичния стил на пети сезон, изпълнен с повече трилър и ужаси, първият уебизод ще представи новия враг на Доктора, който Мат Смит миналата година описа като „най-доброто чудовище от Ридаещите ангели насам“. Следващите два ще бъдат поместени на сайта между сериите (вероятно в огромната пауза от над 3 месеца, която ни чака между седмия и осмия епизод), като всеки ще е свързан с конкретен епизод.

Това не са първите уебизоди. За 18 март, денят на червения нос във Великобритания, BBC излъчи 2 кратки хумористични епизода, в които екипажът на Тардис се забърква в странна ситуация.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изключително успешно приключиха и четирите игри Doctor Who: Adventure Games, които радваха феновете през изминалата година. Продуцентите и разработчиците от Сумо Диджитал, един от най-добрите гейм-дизайнери на Великобритания, обещаха втори сезон на игрите през тази година.

С многобройните си закачки към феновете „Доктор кой“ продължава да показва на останалите сериали как точно се печели любовта на феновете така, че шоуто да продължи повече от 40 години.

Същинският сериал се завръща с нови серии в ефира на BBC и BBC America на 23 април. Мат Смит, Карън Гилън и Артур Дарвил ще изиграят отново Доктора, Ейми и Рори, а главен сценарист ще остане Стивън Мофат. Първият епизод се казва „Невъзможният астронавт“, а в него ще видим отново и загадъчната Ривър Сонг (Алекс Кингстън).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата