1 коментар
the dead lands ares

Два нови хорър-фентъзи сериала са започнали

„Арес“ и „Мъртвите земи“ направиха своите премиери.

САЩ остават водещи в продукцията на фантастични сериали, а Великобритания и Канада се борят за второ място. В последно време обаче останалият свят започва също да се събужда и да пуска по нещо интересно. Две такива предложения са излезли миналата седмица.

Едното е сериалът „Арес“ на Netflix. Стрийминг-платформата до голяма степен е отговорна за поставянето на нестандартни държави на световната фантастична сцена. След Германия с Dark и Франция с Osmosis е ред на Нидерландия с Ares. Сериалът е в осем епизода, които вече са достъпни за гледане. Те разказват за тайно студентско общество в сърцето на Амстердам, към което приятелите Роза и Якоб се присъединяват в търсене на пари и власт. Постепенно обаче те осъзнават, че са влезли в демоничен култ, изграден върху тайни от миналото на Нидерландия. Място, в което истинската власт идва на ужасна цена. От описанието и трейлъра не личи да има фантастични елементи, но те всъщност са запазени за по-късните епизоди – имаме демонично чудовище, портал към златните години на Нидерландия и какви ли не свръхестествени (и породени от човека) ужаси. Български субтитри няма, но в Netflix може да се гледа и с английски дублаж, който е на прилично ниво.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вторият нов сериал е от Нова Зеландия, казва се „Мъртвите земи“ и е по едноименния филм от 2014 година. Даже е на същия сценарист, който досега неуморно е работил за продължаване на работата си – Глен Страндинг. В древните времена на Маорите, един немъртъв войн и млада жена се съюзяват, за да спрат злите мъртви от събуждането им. Сериалът е ко-продукция на Shudder, стрийминг-платформата на AMC, посветена на хоръра, и новозеландската телевизия NZTV. Епизодите се излъчват по един на седмица, като първите два бяха показани на 24 януари, а следващите ще са по 1 на седмица.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата