1 коментар
CS 67 26th October 2010

Джордж Р. Р. Мартин разработва нов сериал

Той все още работи по последните части на „Песен за огън и лед“, но работата му в HBO няма да приключи с „Игра на тронове“

Една от най-популярните първоаприлски шеги тази година беше, че Джордж Мартин се е отказал да довършва „Песен за огън и лед“ и е решил да остави това на сериала „Игра на тронове“. За щастие, няма такова нещо, човекът си работи колкото бързо може (а това не е много) и дори се е отказал от възможността да пише сценарий за епизод от сезона, както и от няколко свои появи пред фенове (такива откази са прецедент за него), за да има повече време за романите. Ашколсун!

Сега обаче излиза нова новина, според която Мартин все пак не посвещава 100% от времето си на „Песен за огън и лед“. Като резултат от добрите отношения на писателя с HBO, двете страни ще реализират нов общ проект – „Капитан Космос“, който ще е свързан както с научната фантастика, така и с ранните дни на телевизията. Ето описанието:

В зората на телевизията, през 1949 г. един млад писател с богато въображение създава научно-фантастичен сериал, който разказва истории, които никой друг не смее да покаже.

За съжаление, само толкова знаем, а това дори не ни казва дали наистина става дума за фантастика или за историческа драма. Но с това име някак си не звучи особено обнадеждаващо. В момента се пише сценарият за пилота, като работата върши не Мартин (щеше да е нахално, ако беше той), а Майкъл Касът – създател на хитови жанрови сериали като „До краен предел“, „Красавицата и звяра“ (стария, не римейка на CW), „Ийри, Индиана“ и „Z-нация“.

game_of_thrones_wallpaper_1_by_alexandreholz-d5xe5a4

Колкото до шестата книга от „Песен за огън и лед“, Мартин се надява да я издаде преди премиерата на шести сезон от сериала и споделя, че се заиграва с нов сюжетен обрат, от който много се гордее.

Това ще подлуди читателите, но аз го обожавам. Все още обмислям дали да поема по този път или не. Страхотен обрат е. Лесно е да правиш неща, които са шокиращи и неочаквани, но те трябва да идват от героите, от ситуациите. В противен случай е шокиращо просто заради самия шок. Но това, което съм замислил, се чувства много естествено и логично, виждам го. И с различните 3-4 героя, които са намесени… всичко се връзва. Не е нищо, което съм планирал досега. И не става дума за нещо, което да могат да направят в сериала – там вече са направили няколко промени за този конкретен герои, заради които този обрат няма да проработи.

Звучи интересно, нали? Иначе премиерата на пети сезон от Game of Thrones е на 13 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата