Milla Jovovich stars in Screen Gems' action horror RESIDENT EVIL: RETRIBUTION.

Джордж Р. Р. Мартин се съюзява с Пол Андерсън и Мила Йовович

Ще правят филм от разказа му „В изгубените земи“.

Изображение с име: George R. R. MartinСлед успеха на „Игра на тронове“, Джордж Р. Р. Мартин и неговото творчество станаха доста популярни. За съжаление, нито една адаптация извън хитовия сериал не успя да придобие достатъчно популярност, но това не пречи на продуцентите да се опитват.

Новият проект е филм по разказа на Мартин „В изгубените земи“, публикуван в сборника Amazons II през 1982 г., а у нас – в сборника „Приказни песни“ на изд. „Бард“ от 2015 г. В разказа става дума за магьосница на име Сивата Алис, която е изпратена от отчаяна кралица на мисия в призрачната пустош на Изгубените земи. Там тя и водача й, Бойс, се бият с демон.

Режисьор на адаптацията ще бъде небезизвестният Пол Андерсън, пробил с филми по видеоигри като „Смъртоносна битка“ и „Заразно зло“ (няма да споменаваме последния му опит „Ловец на чудовища“). В главната роля влиза, разбира се, жена му, Мила Йовович („Заразно зло“, „Петият елемент“, „Близки срещи от четвъртия вид“, няма да споменаваме „Ловец на чудовища“). Двамата отдавна си партнират доста успешно – дори и критиците да не пускат добри отзиви за продукциите им, хората ги гледат (не броим в тази сметка „Ловец на чудовища“).

Другото важно лице в актьорския състав е Дейв Батиста, който ще играе Бойс. Батиста не е лице, което сме свикнали да виждаме в партньорство с Андерсън, но пък актьорската му кариера процъфтява при всякакви режисьори – от Джеймс Гън за „Пазители на галактиката“ до Дени Вилньоф с „Дюн“.

Стискаме палци In the Lost Lands да бъде заснет бързо и качествено, след което да стане хит. Йовович може да не е първа младост, но все още е екшън героиня от висша класа, а Джордж Мартин заслужава и друга хитова адаптация в старините си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата